Zkažená mládež

76%
Zkažená mládež
Plakát traileru

Sedm kapitol ze života studentů jedné blíže neurčené estonské střední školy. Introvertní Joosep se stal terčem nejapných her svých spolužáků, které dráždí svou uzavřenou povahou. Žerty postupně přerostou v šikanu, jež vyústí v tragédii - k překvapení všech - i diváků. Mrazivé svědectví o ponižování lidské důstojnosti.



Režie:
Scénář:

Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Z těch parchantů se mi místy chtěl zvracet.. no spíše jsem měl chuť je pořádně seřezat.. šikana byla je a bude, i já jsem se s ní ve škole samozřejmě setkal, ale dělali jsem si mezi sobou takové ty dětské a pubertální naschvály, což už dnes snad ani šikana není. Tohle je hnus. Pěkně surové zpracování filmu dodává autentičnosti. Mladí herci, zejména dvojice šikanovaných zahráli slušně. Celkově je to mrazivá podívaná..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Něktré filmy jsou točené jen kvůli tomu, aby byly dobré... a tohle je jeden z nich. Vybralo se téma, jehož scénář nemůže být nepůsobivý, vybral se styl natáčení, který nemůže vypadat špatně a vybrali se ti nejlepší herci, kteří byli v dosahu... Vzniklo poselství v pozlátku, na které nejde než pět ódy a chválit ho. Bohužel pro tvůrce to jde prokouknout. Film je sázka na jistotu, do které není přidaná ani špetka originality. Kamerové filtry jsou působivé, ale okoukané. Styl je zajímavý, ale bez jakýchkoli filmařských experimentů. Herci hrají skvěle, ale jsou to jen role. Navíc jsem ve filmu nenašel tolik zmiňovanou kontroverzi - tvůrci se naopak snažili, udělat film kontroverzní co nejméně. Krom toho je děj uspěchaný a konec přichází moc rychle na to, abych mohl uvěřit, že se to stalo. Děj se odehrává během týdne... nevěřím, že by se podobná událost mohla takto vyvinout během měsíce, natož týdne... Prostě nekonečná sázka na jistotu.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Zkažená mládež jakožto psychologický snímek o školní šikaně představuje přesně to, co od ní divák před zhlédnutím očekává. Dokáže bez problémů šokovat svým násilným a psychicky nahnutým obsahem a vyvolat v publiku silné emoce a starost o osudy hlavních hrdinů. Reálné zobrazení jejich utrpení a nekonečného ponižování je tak znepokojující, že každý ho nevydrží sledovat až do konce, i když se na plátně vlastně nic oplzlého nebo nesnesitelného za celou dobu neobjeví. V tomto ohledu je film zvládnutý na jedničku z hvězdičkou a neměl bych problém dát mu plné hodnocení. Ovšem i přes všechnu tu snahu jsem se nedokázal plně ponořit do příběhu a zbavit se vědomí, že to všechno se děje pouze v televizi. Prostě a jednoduše mne vůbec nezaujala ta filmařská stránka, chyběl mi tu ten tvůrčí elán, s nímž by se měly takové etické náměty zpracovávat, a i přes naprosto smysluplný a skvěle gradovaný příběh nemůžu odhlédnout od toho, že snímek ve mně svým chladným pojetím žádný dlouhodobý dojem nezanechal. Zmiňované Zlo mezi námi mi vychází v tomto souboji určitě jako vítěz..

Dodatečné informace

Původní název:
Az osztály (více)
  • Estonsko Zkažená mládež
  • Estonsko Az osztály
  • Estonsko Class, The
  • Estonsko I taxi
  • Estonsko Klass
  • Estonsko Nasza klasa
Země původu:
Estonsko
Rozpočet:
0,15 mil. USD
Tržby:
0 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění