Pád do tmy

71%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
2
Pád do tmy je v první půli solidní horor,který oplývá výbornou atmosférou z neznámého a pořádným napětím. V té druhé půli se změní v tuctovou podívanou plnou klišé. Snímek jsem shlédl jednou a na další projekci už určitě nechystám. Velmi nadhodnocený snímek.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Kdo by chtěl potkat v neprozkoumaném jeskynním systému to, co parta mladých dam. Scénář to není převratný, začátek působí docela lacině, ale proč se partička amatérů pustila do objevování a prolezání jeskyní jsem zapomněl hned po první "akci". Atmosféra děsivá a na mě se přenesla dokonalé. Pár měsíců se asi do žádného tmavého místa sám nevydám :) horor ue splnil své a užil jsem si ho.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
6
Místy je ten film dost nepřehledný, to mi vadilo. A postavy mě nezačaly zajímat. To mi vadilo ještě víc. Přesto docela slušné, to nepopírám.
Fingon
16 886 bodů
8
70% Aneb co by se stalo, kdyby byl Glum člověk a ne hobit...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Safraporte. Na tohle mě upozornila kámoška, která žije v Anglii a asi jinak bych tenhle film jinak přehlíd jak měsíční krajinu, ale nakonec jsem byl rád, že jsem si to v pohodlí domova pustil. Nekompromisně brutální od úvodních momentů až po šílené záběry z podzemí, které rozhodně nejsou pro slabší povahy. Tohle je ukázka toho, že i bez peněz se dá natočit dost nezapomenutelnej film.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Neprozkoumané jeskynní prostředí funguje co do atmosféry a hororových serepetiček na jedničku a některé vrcholné pasáže, například přelézání přes propast, první krátké záběry na monstra nebo scéna z doupěte, jsou skutečně nepříjemné a děsivé. Ženské jsou navíc fajn a záporáci se neskutečně vydařili, od odporného zevnějšku až po velmi efektní a působivé quick-motion, které pozvedá těch několik lekaček až do áčkové hororové ligy. Bohužel, jak film skvěle funguje v procesu navozování atmosféry strachu a nahání husí kůži prvotními náznaky číhající hrůzy, tak ryze akční kolej, na kterou přejede v závěrečné třetině, vyznívá náhle velice tuctově a navzdory drtivému spádu a slušné náloži brutality už nemá jen trochu otrlejšího diváka čím překvapit. Několik nápaditých odkazů na slavné předchůdce, vymazlenou klaustrofobní formu a věrohodné chování hrdinek, které jejich vůle po přežití z minuty na minutu obrací ve smyslů zbavená a pomstychtivá stvoření, však oceňuji natolik, že zůstávám u kladného hodnocení, byť je to hodně, hodně těsné...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3.5
Kapku nudnější a nijak a ničím překvapivý film. To něco nebo někdo ve filmu je ostuda hororové scény.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
6
Nízkorozpočtový britský horor o skupině holčiček s dobrodružným duchem.. Co nejprve vypadá jako dobrodružný survival o prolézání tmavých a úzkých jeskynních, už i přes netrpění klaustrofobií mi není dvakrát příjemně a v každé podivnější škvírce už přemýšlím, jak by se zase musel svolávat záchranný tým, aby tyhle odvážlivce zachránili.. V naprosté tmě se pohybujete jen tam kde vám to prostory dovolí a vidíte jen to, kam zrovna postavy zamíří čelovkou.. A dost rychle poznáte, že v jeskyni nebude něco v pořádku... A i když bych si v první polovině dovedl představit jen napínavý survival, kde se třeba jedna z holek snaží zachránit další, tak o tohle tady pořád nepůjde.. Pád do tmy ale navíc dá rychle jasně najevo, že v jeskyni nejsou holky samy.. A od té doby se film přestane držet pozadu a přirozená lidská nedůvěra ze tmy dostane svého opodstatnění... Je to sice pořád dokola stejný koncept - slasher, jen teď ho vhazují do zcela unikátního prostředí, který skoro působí jako další hráč.. Jen když se poodhalí všechny karty, tvůrci už nemají čím překvapit, proto i když se třeba přitvrzuje, už se v tom trošku spíše plácají.. Škoda pak finálního upuštění páry.. Ale největší problém s tím mám z hlediska postav, které i když s nimi chvíli času ze začátku trávíme a je tam jeden osobnější moment, tak i přesto se na ně absolutně nedá napojit a pak navíc když je v jeskyni někdy ani nerozeznáte, zmenšují se pouze do "masa do hororového mlýnku"... V nočním osvětlení to je celkem síla, ale stejně zůstává Pád do tmy docela za očekáváním.. 60%
kedl
kedl
6 380 bodů
8
Nic pro klaustrofobiky, temně drsný atmosferický horor. Horor roku 2005.
Pas
Pas
6 225 bodů
4
V jeskyni Několik žen, které mají rady extrémní zážitky, se vydá do dosud neprozkoumané jeskyně. Dojde k závalu, a skupinka je nucena hledat jinou cestu ven. V tom jim zabrání podivní jeskynní tvorové, kteří se ve tmě orientují sluchem. Film Descent má několik celkem tísnivých momentů (hrdinka se zasekla v úzkém tunelu), pár pořádných lekacích scén a krom asi prvních pěti minut v něm nehraje žádný muž (nepočítám li tedy ty příšery). To by byly zajímavosti/klady. Na druhou stranu však musím zmínit, že se odehrává ve velice tmavém prostředí, a někdy prostě není vidět zdaleka tolik, jak by si divák asi přál. Dále je tu motiv malé holčičky (dcera jedné z hrdinek, která zemře hned na začátku), která se své mamince stále zjevuje, slyšíme její chichotání, a od začátku není moc jasné jestli se máme bát jí, nebo jeskynních tvorů. Samotní jeskynní tvorové jsou slizštější variací Tolkienova/Jacksonova Gluma a Wellsových Morloků. Motiv holčičky zůstane vysvětlen jen tak napůl, příliš nechápu proč ho tam tvůrci cpali. Nechápu ani, proč zemře docela sympatická postava asijské kamarádky, aniž by kdokoliv pochopil, že to myslela dobře (a jinou kamarádku, že zabila jen omylem). A vlastně si nejsem jistý ani tím, jak film dopadl, protože závěr je trochu chaotický. Descetnt je přes pár zajímavostí jen podprůměrná vyvražďovačka.