Vzpomínky na Afriku

81%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 898 bodů
5.5
Tenhle film mě zkrátka neoslovil..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
8
"Krásný" film ve všech smyslech toho slova. Bohužel, někdy to je až moc očividné a neumím si například představit, že bych měl někdy zvláštní chuť podívat se znova. Přesto si neumím představit, jak by to mohlo být lepší.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Dokonalá hudba, dokonalá kamera, dokonalí herci. Trio Redford, Streep a Brandauer nemá chybu. Tenhle film je skutečný klenot a ukázka toho, že film je regulérním uměním, který se může směle měřit s malířstvím. Málokomu se podařilo natočit epický milostný příběh tak dobře jako Pollackovi.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Vzpomínky na Afriku je jeden z těch filmů, které se snad ani nedají hodnotit špatně. I když mě osobně třeba nijak neuchvátil a s jeho pozvolným tempem jsem se seznamoval docela dlouho, příběh o lásce měl přesto své kouzlo a dokoukal jsem ho naprosto bez problémů. Navíc s takovými herci jako je Streepová a Redford, s harmonickou a přesnou režií Sydney Pollacka a s úchvatným a romantickým prostředím Afriky všechno vyzní tak nějak opravdověji, láskyplněji a smutněji..
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
nulova chemia medzi streepovou (s otrasnym prizvukom) a redfordom (ktory hra anglicana ale on sa na nejaky prizvuk zvysoka vykaslal), ale inak to ma vsetko, co treba na oskarovy uspech (epicka kamera a dlzka, je to drama podla popularnej knihy, reziser co si sosku uz konecne zasluzi), dnes to ale vsak nema prilis co ponuknut...
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6
Film má zajímavou atmosféru, za kameru si David Watkin rozhodně zaslouží pochvalu, ale Meryl Streep mě zde nijak extra neoslovila, na Dánku mi neseděla a film má příliš dlouhou stopáž. Působí to na mě utahaně a nudně, nemohu si pomoci, je to prostě tak! A Robert Redford mi k Meryl Streep nějak nejde! Hudba Johna Barryho ujde, v podstatě za tu a za kameru dávám 60%.
limeta
limeta
5 179 bodů
10
Nádherný film z krásného prostředí, úžasná hudba,hezký příběh, který se mi i po letech líbí čím dál víc.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8
Krásný film, nic víc není potřeba dodávat.
bidlobox
3 802 bodů
8.5
Co se tohohle filmu týče, znal jsem nejdříve tu krásnou ústřední melodii od Johna Barryho a teprve o pár let později jsem viděl film. Nemohu sie říct, že mi uchvátil jako ta hudba, přesto je krásný. Samozřejmě je to hlavně herecký koncert Roberta Redforda a Meryl Streep, samozřejmě jsou to krásné obrazy Afriky, ale také je to příběh napsaný a natočený podle života skutečné osobnosti a to mu přidává na kreditu.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8
Vpomínky na Afriku se Vám zaryjí do paměti jako by byly vaše , po všech stránkách. Impozantní výkon hlavních představitelů - Streepové a Redforda , nádherná hudba , uchvacující kamera a samotný příběh.