Vynález zkázy

82%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 012 bodů
9
Ten děj filmu je hodně naivní a pro dnešního diváka už asi málo poutavý. Ale ta řemeslná práce - skvělé triky, animace, hudba Zdeňka Lišky, to vše činí z filmu stále zajímavou, řekla bych až nadčasovou podívanou se specifickou poetikou Karla Zemana, která nemá sobě rovnou.
Pas
Pas
6 225 bodů
9
Nadčasový snímek Filmařské vizionářství a umělecká genialita Karla Zemana doslova bere dech a někdy jsem měl problém se soustředit pouze na příběh, protože při pohledu na práci Karla Zemana jsem si říkal , jak to ten chlap vůbec tenkrát dělal." Po všech stránkách perfekto. Film oceněný na EXPO 1958, je obrovská škoda, že tito mistři svého řemesla již nejsou mezi námi, aby s dnešními technickými možnostmi mohli oblažit naše oko, duši i fantazii 9/10
kawa
3 388 bodů
9
Klasická krásná Zemanova verneovka, bohužel časem ztrácí na dechu a zůstává pouze zajímavý obraz...
miza
miza
2 336 bodů
9
Zlaté časy českého fantastického filmu.Prostě ve Zlíně (Gotwaldově) se dělaly tyto krásné filmy pod vedením Karla Zemana.Kde jsou ty časy.....
Jaroslaw 23
1 448 bodů
8
7/10 Jasně není to tak skvělé jako cesta do pravěku a ano postavy a dialogy nejsou tak funkční,avšak co vyčnívá je skvělý audiovizuál,a pokud máte rádi skvělé ilustrace verneovek,pak tento film je přesně pro vás.
AryaCZE
AryaCZE
253 bodů
8
Nestárnoucí klasika.
Chalupa
Chalupa
170 bodů
8.5
Jeden z klasických filmů, který stále konkuruje dnešním holywoodským scifi svou poetikou, duchem i technickou věrohodností. I když už je svého druhu starožitností, klenoty nikdy nezevšední. Digitální restaurování snímku vtisklo až příliš blyštivou glazuru trochu na úkor očekávané patiny.