Gone in 60 Seconds

68%
Gone in 60 Seconds
Gone in 60 Seconds
...jeden muž, jedno auto, krádež která dokáže naštvat až příliš policistů. Kaskadér H.B. Halicki si vytvořil roli přímo na tělo a napsal scénář k jednomu z nezapomenutelných automobilových hitů. Skvělý zloděj a řidic čtyřkolových miláčků si musí poradit nejen s hordou policistů, ale hlavně s neutěšitelným motorem Eleanor (Mustang Mach 1). Eleanor má také hlavní roli v tomto skvělém, dnes již kultovním automobilovém filmu z let osmdesátých. Tento film skýtá nejlepší a nezapomenutelnou 40-ti minutovou automobilovou honičku, při které nejeden policista přijde o dobré jméno... přeji vám skvělou jízdu která vás zaručeně nenechá chladnými!



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Snímek je vysněným projektem ve své době známého kaskadéra nesoucí jméno H.B. Halicki, který si k tomu napsal jednoduchý scénář, snímek plně podle svých představ natočil, sám si ho produkoval a sám seděl za volantem auta, který je asi tak čtyřicet minut stopáže snímku naháněn. A o to tu jde vlastně především. Po jeho smrti mu byla dokonce dodatečně na konec snímku přidána pocta, nebo se později bohužel zabil při realizaci scény pro plánované pokračování. Nejslavnější automobilová honička samozřejmě stále pochází ze snímku 'Bullittův případ' (1968), ale i tady rozhodně je o co stát. Nakonec, těžko říct. Třeba se právě tímto snímkem H.B. Halicki inspiroval a napadlo ho takovouto scénu překonat. Jestli se mu to povedlo či ne už záleží na divácích. Po filmové stránce v rámci děje se v žádném případě o žádný filmový majstrštyk nejedná. Spíše to nabývá dojmu publicistiky či nějaké reality show. Ano, tak moc jsou herecké projevy všech protagonistů špatné. O to víc však atmosféra nabírá na reálnosti. Nějaká zápletka a důvod k honičce být musel a tak vznikl námět o krádeži 48 luxusních aut. Jak napovídá právě název snímku, přistoupit k autu a za 60 sekund být pryč. I tak to ale nezůstane bez povšimnutí policie. Řádění s auty může začít. Šílené rychlosti, všudypřítomný hustý prach a tolik bouraček pohromadě snad ještě v žádném snímku vidět nebylo. Film jako takový samozřejmě úspěch mít nemohl, ale jako ukázka kaskadérské práce se jedná o naprostou pecku. Tohle zkratka není jen tak lecjaký film. Je to kaskadérský film prezentující automobilovou honičku a s tím spojené bouračky a to je celé. Děj jako takový už je jenom doplněk. V rámci klasického filmu tohle prostě nelze vynechat.
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
8.5
Už jen fakt, že snímek stál pouhých 150 tisíc dolarů, mluví za vše. První půlka je neskutečná ukázka organizovaného zločinu v kradení aut, ta druhá neutuchající akční podívána, kde jedna naháněčka vytře zrak snad každému, kdo kdy viděl nějakou filmovou automobilovou honičku. Halicki svůj hattrick (režie, scénář, produkce) za kamerou proměnil v neutuchající akční bombu a před kamerou (herec) dokázal zužitkovat své zkušenosti jako dlouholetý kaskadér. Ten film je možná jednoduchý, ale není hloupý a už vůbec ne nudný. Tvůrčí tým vložil do tohohle vysněného projektu srdíčko, elán a vlastně kus sebe, že to jejich nasazení diváka doslova pohltí i navzdory nepříliš obstojným hereckým výkonům. Opomenutá pecka.
daisyna
daisyna
279 bodů
10
V první hodině se nic moc neděje. Řeší se tam něčí svatba, nějaký ptákoviny s pojišťovnama a občas se tam ukradne nějaký auto. Vlastně jediná zajímavější část tam byla, když se ukradne auto, o kterým se pak zjistí, že je plný heroinu a rozhoduje se, co s ním. Posledních zhruba 35 minut je ovšem solidní zábava a perfektní naháněčka, na který se režisér fakt vyřádil. Žádný speciální efekty, jenom adrenalin a kaskadéřina, při který se rozbije víc aut, než za 8 sérií Kobry 11. Takže jestli kvůli něčemu stojí tuhle původní verzi vidět, tak jen kvůli tomuhle, ale jako film to žádná pecka není.


Dodatečné informace

Původní název:
60 segundos (více)
  • USA Gone in 60 Seconds
  • USA 60 segundos
  • USA Blåst på 60 sekunder
  • USA Die Blechpiraten
  • USA Gone in Sixty Seconds
  • USA La grande casse
  • USA Panikos stin asfalto
  • USA Puhallettu 60 sekunnissa
  • USA Rollercar sessanta secondi e vai!
Země původu:
USA
Rozpočet:
1 mil. USD
Tržby:
40 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Gone in 60 Seconds