Poslední dny

56%
Poslední dny
Poslední dny

Snímek Last Days je zamyšlením Guse Van Santa nad vnitřní posedlostí jednoho talentovaného muzikanta, která ho ničila v posledních hodinách jeho života. Blake, mladý umělec, se zhroutil pod tíhou slávy, úspěchu a absolutní izolace. V domku uprostřed lesů se snaží uprchnout před svým životem, svým okolím a svými povinnostmi. Vyhlíží, naslouchá a očekává vysvobození. Michael Pitt září v dramatu o vynikajícím hudebníkovi, jehož život a kariéra připomínají život a kariéru frontmana skupiny Nirvana, Kurta Cobaina.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
K snímku mne dohnala šuškanda,že příběh Blakea je inspirovaný životem a smrtí mého oblíbence Kurta Cobaina. Po shlédnutí jsem přece jen trochu zklamaný. Je to sice podmanivě depresivní,ale také nudné a bez nápadu. Jen díky té Nirvanovské spojitosti dávám 40 %.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
6
Van Sant chce být velký umělec testující publikum, ale zároveň nevěřím, že je moc chytrý člověk. Z rozhovorů mi jeho myšlenkové úvahy přijdou až legračně hloupé a dětské. Ale možná proto někdy jeho intuitivním experimentováním probleskne ryzí síla média. A jindy jde o katastrofu. A někdy oboje zároveň. Last Days v sobě pro mě nemá sílu Slona, ale chápu, že to bylo myšleno dobře.

Dodatečné informace

Původní název:
Last Days (více)
  • USA Poslední dny
  • USA Last Days
  • USA Last Days - Últimos Dias
  • USA Teleftaies meres
  • USA Últimos Dias
  • USA Последние дни
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Země původu:
USA
Tržby:
1,93 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Poslední dny je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch