Tonoucí se stébla chytá

73%
Tonoucí se stébla chytá
Pan Fourchaume, majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodil svého geniálního konstruktéra plachetnic, André Castagniera, který právě získal prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček. O nákup lodi je obrovský zájem, ale Castagnier vzal všechny své nápady s sebou. V zájmu Fourchauma je, aby se André vrátil do firmy a tak je nezbytné, aby se vypravil za ním, k jeho rodině.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Při pohledu na to kdo všechno psal scénář je až neuvěřitelné jak kvalitní a celistvou komedii vlastně Tonoucí se stébla chytá je. Louis De Funés je klasicky výborný a myslím,že takových komediálních talentů jako byl on by jsme napočítaly na prstech jedné ruky. Snímek chce jen bavit a to se mu daří výborně.
Pete69
Pete69
29 978 bodů
7.5
Rozhodně jedna z nejlepších komedií s Luise de Funésem. Jeden gag za druhým, bláznivější scény si leze jen stěží představit a jedna stíhá druhou. Luis de Funés k sobě měl skvělé herecké parťáky a tak nezbývá, než vypnout mozek a nechat se touto bláznivou komedií bavit.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 443 bodů
10
Louis de Funès a jedna z mnoha nestárnoucích komedií, která je svým charakterem a dějovou linkou podobná snímku ´Senzační prázdniny´, který natočil ve stejném roce. Tam se coby ředitel školy hnal za svým filmovým a vlastně i skutečným synem, zde pro změnu coby majitel loděnice za svým konstruktérem v rámci kšeftu. To jen tak bokem zase připomíná snímek ´Jeden hot a druhý čehý´, kde kvůli honosnému výdělku jako majitel firmy rozšíří dílny až do svého domu. Ale to vzniklo až o hodně později. Při své cestě zažije nemalá dobrodružství a etud, kdy se divák muže uválet smíchy. Na to, že snímek vznikl v roce 1967, nijak nestárne a svým humorem a skeči dokáže pobavit i dnes. Louis de Funès ve spojení s hlasem Františka Filipovského je pro pobavení trefou do černého.

Dodatečné informace

Původní název:
Le Petit baigneur (více)
  • Tonoucí se stébla chytá
  • Francie Le Petit baigneur
  • Francie Den lille badaren
  • Francie Kylpevä kaunotar
  • Francie Sálvese quien pueda
  • Francie Si salvi chi può
  • Francie Topiaci sa stebla chytá
Země původu:
Francie, Itálie
Ocenění:
Žádná ocenění