Poseidon

57%
Poseidon

Je jedinečný, Poseidon je vyšší než dvacetipatrový dům, honosí se 800 kajutami a 13 palubami. Dnešní noc se většina pasažérů sešla v hlavním tanečním sále aby přivítala Nový rok ve velkém stylu. Mezitím na horním můstku první důstojník cítí, že se blíží cosi hrozivého. Při ohledávání horizontu si toho všimne - zbloudilá vlna - monstrózní masa vody se valí jako obrovská zeď děsivou rychlostí směrem na parník. Pasažéři společně s personálem lodi jsou vrženi proti zdem, rozbité trosky a vybavení se začíná pohupovat na mořské vodě, která se dostává dovnitř skrze rozbitá okna. I přes nepříznivé důsledky katastrofy se stovka přeživších tiše choulí v prostorách velkého tanečního sálu. Jeden z mužů, profesionální hráč Dylan Johns, se raději spoléhá na vlastní schopnosti. Ignoruje proto kapitánovy rozkazy a připravuje se najít vlastní cestu z velkého sálu do bezpečí...




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 440 bodů
6
Nic naplat, Wolfgang Petersen se po svých velkolepých snímcích jako jsou předchozí ´Troja´ či ´Dokonalá bouře´ opět snažil natočit super biják, ale jak vidíme, někde to nějak setsakramentsky zaskřípalo. Výprava je sice na ryze popkornovou zábavu skvostná a CGI efekty a animace již dokonalé, ale scenáristicky je děj tak zjednodušený, že v podstatě není o co stát. Těžko také říci, jak moc do finálního střihu kecalo studio, neboť ze zkušeností už víme, že v takovém případě se ze snímku stává ohromný průser. A tento remake průser byl. Během úvodu se nestačíme ani pořádně rozkoukat a už se žene obrovská vlna, která loď následně převrátí. Hrůza, panika, děs. A už tu máme skupinku rozhodnutou dostat se za každou cenu ven. A jak už to bývá, bylo za pět minut dvanáct, neboť když se jim ven skutečně dostat podařilo, loď okamžitě... Zkrátka, děj je velmi zkratkovitý a místy předvídatelný. Nepomohly tomu ani ony CGI efekty, ani svižné akční tempo. Pro Wolfganga Petersena to bohužel znamenalo na dlouhá léta konec v Hollywoodu.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Původní film byl zajímavým dobrodružným snímkem s Gene Hackmanem a nový Poseidon se stal megalomanským projektem a noční můrou studia Warner Brothers. Petersen film natočil částečně ve 3D a do hlavních rolí obsadil Kurta Russella, Emmu Rossum, Richarda Dreyfusse nebo Joshe Lucase. Teď mě nekamenujte, ale mě se ten film vlastně docela líbil. Jistě postavy jsou ploché, dialogy dementní, ale Petersen prostě neotravuje. Film je svižný, likvidační orgie šťavnaté a závěrečná scéna utopení Kurta Russella natolik realistická, že ve vás hrkne. Film oceníte čím větší promítací plochu budete mít k dispozici. Televizi v kuchyni opravdu nedoporučuji.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3.5
Tak trochu nepovedený film s mnoha nelogickými a hloupými detaily. Odfláknuté, ale zasmát jsem se tomu musel.
  • vtip
  • scénář
  • děj

Dodatečné informace

Původní název:
Le Poséidon (více)
  • USA Poseidon
  • USA Le Poséidon
  • USA Poséidon
  • USA Poseidón
  • USA Poseidon'dan kaçis
  • USA Poseidon: The IMAX Experience
  • USA Posejdon
  • USA The Poseidon Adventure
  • USA Посейдон
Premiéra v ČR:
13. 7. 2006
Země původu:
USA
Rozpočet:
160 mil. USD
Tržby:
181,67 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Poseidon je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch