Břímě snů

76%
Břímě snů
Jeden z nejzajímavějších dokumentů, jaké kdy byly natočeny o tvůrčí posedlosti a oddanosti tvorbě. Film je záznamem Herzogova natáčení filmu Fitzcarraldo, předvádí jeho nezlomné odhodlání natočit scénu se stovkami indiánů táhnoucích obrovský parník přes vysokou horu. Odhodlání, které znásobilo riskantnost celého projektu.


Režie:
Scénář:

xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
8
Natáčení Herzogových filmů je skoro tak zajímavé, jako jsou ty filmy samy. Úplně nejlépe se ale pozadí vzniku příběhu a příběh navzájem doplňují, jako se stalo u Fitzcarralda a Břímě snů. Je to úplný filmový metazážitek. Oběma filmům dávám po čtyřech hvězdách, jako celek by si ale vysloužily jasnou pětku.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Břímě snů oceníte tím více, čím jste zapálení do filmařiny a dovedete pochopit principy kreativního procesu. Pokud jste přísní racionalisti, tak se tomuto filmu vyhněte obloukem...Přichází klíčová scéna a Herzog čelí další děsivé skutečnosti. Přiznává, že po skončení by se měl nechat hospitalizovat v blázinci a do konce svých dnů by neměl tento film, ať už dopadne jakkoli, považovat za úspěch.

Dodatečné informace

Původní název:
Břímě snů (více)
  • USA Břímě snů
  • USA Burden of Dreams
  • USA Die Last der Träume
  • USA Unelmien taakka
  • USA Un montón de sueños
Země původu:
USA