Closet Land

70%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
ladynka
ladynka
1 201 bodů
9
Muž. Žena. Jedna uzavřená místnost a v ní stůl a dvě židle - to jsou prakticky jediné "rekvizity", které v tomto minimalistickém snimku uvidíte. Přitom je výbornou ukázkou, co lze (v pozitivním slova smyslu) z takového filmu vytěžit. Nápad je přinejmenším zajímavý, herci výteční, prostředí má správnou klaustrofobní atmosféru (připomněl mi naše Ucho) a postupný vývoj "vztahu" a gradace napětí je dechberoucí. Vadilo mi pouze trochu neobratné kličkování mezi osobní a politickou rovinou (viz dovětek na konci).
Dubínka
577 bodů
6.5
Tak tohle je velmi zvláštní film o kterém ani moc nevím co mám napsat. Alan Rickman dělá v tomhle filmu opravdu hodně a bez něj bych se na to nejspíš ani nedokoukal. Tenhle film se odehrával celou dobu v jediné místnosti a stejně nijak nenudil, takže si myslím že za to jsou 4* zcela adekvátní.
Tichoterka
Tichoterka
128 bodů
8
Super důkaz toho, že i s pár metry čtverečními a několika rekvizitami se dá udělat film. Kdyby zde nebyl obsazen Alan Rickman, tak ani nevím, zda bych film zhlédla. Děj je trochu složitější, ale postupně se vše dozvíte.