Pompeje

43%
Pompeje
Pompeje
"Za Řím a s Římem!" To bylo heslo, jímž se řídili vojáci slavných římských legií v době císaře Vespasiána. Řím byl kvetoucí říší, v níž se dařilo obchodu i uměním a jeho města se skvěla nádherou chrámů, divadel, paláců bohatých patricijů, stejně tak jako důmyslností inženýrských staveb. Bojovat za Řím bylo nejčestnějším úkolem urozených mužů. Jedním z nejkrásnějších měst této říše byly tehdy Pompeje. Rozložené v úrodném údolí Neapolského zálivu, v němž se pro jeho strategickou polohu dařilo obchodu i zemědělství, žily svým všedním životem pod stínem sopky Vesuv. Velitel šesté římské legie Marcus Saverius se právě chystá oženit s krásnou Valérií, když je povolán do dalšího válečného střetnutí za slávu a čest Říma. Diuvirové Chelidon a Meleagros, pověření vládou nad Pompejemi, se zajímají především o svůj blahobyt a rozmařilé večírky a někde v obyčejných domech a ulicích se začínají potkávat první křesťané. Každý žije svůj osud a do výbuchu ničivé sopky mnoho času nezbývá.




evana
evana
685 bodů
5
Film, ve kterém má jít o přírodní katastrofu a milostný příběh dohromady. Bohužel tyhle dvě věci spolu moc nefungují. Není moc uvěřitelné, že se do sebe ústřední postavy filmu zamilují díky několika krátkých setkání. ale i kdyby..Příběh se vám prostě nedostane pod kůži. Pár záběrů chrlící sopky za něco stojí, zbytek je průměr, kterému ani 3D moc nepomůže.
Adacek
Adacek
307 bodů
4.5
Animace sopky moc dobrá a souboje taktéž, ale to je asi vše, co mne ne filmu nadchlo. Film ohledně toho románku je velice snadno předpovídatelný. Také se mi moc nelíbí postup sopky, stále je to nějak pomalé a postrádám zde žhavý popel, který to vše urychlý. Mohlo to být něco víc, ale je to jenom historický romanťák, jako většina historických filmů.
cassanova22
cassanova22
66 bodů
8
Příspěvek obsahuje spoiler!

Dodatečné informace

Původní název:
Imperium: Pompei (více)
  • Itálie Pompeje
  • Itálie Imperium: Pompei
  • Itálie Pompei
  • Itálie Pompeje: Apokalypsa
  • Itálie Pompeji - Der Untergang
Země původu:
Itálie
Ocenění:
Žádná ocenění