Síly temna

52%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 443 bodů
8
Před zhlédnutím tohoto snímku je zapotřebí okamžitě zapomenout na Harryho Pottera a jeho pozitivní kukuč. Jedná se totiž taktéž o film o určité elitní čarodějnické škole, avšak charakterově s těmi nejzkaženějšími studenty. Námětově tu máme 300 let staré tajemství, které vlivem různých událostí a vývoje vede až k finální rozhodující bitvě. Přijatelná stopáž nedává šanci děj nějak natahovat a zbytečně odbočovat. Příběh se vyvíjí svým tempem a pomaličku nabírá na obrátkách. Co se týče vizuální stránky, určité chybičky by se jistojistě někde našly, ale jinak se nejedná o nic nepovedeného. Filmy o čarodějích nikdy neměly moc na růžích ustláno a výjimka není ani i tohoto filmu. To bude asi tím, že se očekává krvavá řež, ale to se bohužel musí jinam. Tohle je zcela o něčem jiném. Snímek rozhodně má svůj určitý potenciál.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4.5
Vážně nudnější. Toto mě ale vůbec nezaujalo a nuda se blížila každou kapitolou. Snad jen ta hudba by ušla.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Vyloženě špatný film to není, ale určitě ne díky scénáři, který je jednoduchý, jednoduše jsem ho prokoukl během prvních minut. Jediné co je zde k povšimnutí je režie Harlina. Tento týpek zkrátka akci točit umí, a to místy i originálním způsobem. Scénář jak už jsem zmínil je velmi jednoduchý a prostý, ovšem z filmu je cítit, že je točen spíše pro mladší publikum, a to především tím, že v hlavních rolích jsou vybráni "šampónci", kteří ovšem s herectvím mnoho společného nemají. Škoda, že Harlin zahazuje svůj talent pro režii akce v takových průměrných až podprůměrných filmech.
Jarusu
Jarusu
1 437 bodů
5.5
Film kombinující prvky z Twilight ságy a Harryho Pottera. Zjišťování, kdo používá sílu k vyvolání temného přízraku, teenagerovské lásky a souboje mezi bratry s kukučem jak z "brávíčka". Pokud se ale chcete jen odreagovat a máte chuť na trochu záhadna, tak vřele doporučuji.