Hellraiser III: Peklo na Zemi

58%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 255 bodů
6
Chápu odklon od původních dvou dílů a snahu Hellraisera trošku "vyšperkovat", ale méně je někdy více. Ztratila se tajemná atmosféra prvních dvou dílů a děj je zbytečně překombinovaný. Rádoby zhýralý projev devadesátých let snímku také moc nepomohl. Závěr je slušný a právě až ke konci se snímek začínal podobat hororu. Ještě stále dobré.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Od jedničky slabší ale i přesto jedinečný horor.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Výrazně lepší jako dvojka, alespoň je to více smysluplnější. A v závěrečný docela dlouhý scéně se Pinhead hezky předvedl, tím si získal hvězdičku navíc. 54%
sixmonsters
sixmonsters
2 756 bodů
6
Pinhead je zbaven jakéhokoliv tajemství, stal se z něj jen nějaký rozpolcený padouch. Místy je to trochu přihlouplé (např. Pinheadova mluvící hlava v sousoší), ale aspoň je to uchopitelnější a zábavnější než předchozí díl postavený hlavně na fantaskních obrazech. Tohle je víc biják. Víc dialogů, víc příběhu, prostě víc "Amerika". Ale proměna Pinheada v krvežíznivého padoucha mi moc nesedla.
ergotoxin
72 bodů
5
"There is no good, there is no evil. There is only flesh!" Třetí díl je předzvěstí úpadku celé ságy. Pinhead tu má snad největší přítomnost ze všech dílů, méně je ale u hororu více a obzvlášť ke konci tak hlavní cenobita ztrácí na své mystičnosti. Už se ani nechová jako vyslanec pekel, ale spíš jako typický slasherový zabiják. Ostatní cenobiti začínají působit spíše jako parodické kousky - diskžokej střílející cédéčka, barman flusající oheň... Oceňuji nápad s krvelačným "uměleckým dílem" i masakr na diskotéce.