Útěk z Alcatrazu

77%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 898 bodů
8
Kvalitní snímek s Clintem Eastwoodem ve vrcholné herecké formě. Co více říci, má to své kouzlo a je to pro mě klasika, jako řemen. Alcatraz je legendární věznice a tento film i Clint Eastwood to jen umocnili. Skvělá práce, za kterou nemohu dát méně než 80%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
6
Nuda od začátku do konce, přesto tu silnější okamžiky jsou. Měl jsem ale problém opravdu fantit Clintovi, což mě trochu mrzí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Kdysi se mi to líbilo rozhodně víc. To tempo a množství náhod mi teď tak úplně nesedlo, ale zase se musí uznat ta očividná inspirace pro pozdější Shawshank.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Siegel a Eastwood v plné síle a kráse. Sice si vždycky říkám, co všechno by se mohlo při tak těžkém plánu pokazit a že únik z nedobytné pevnosti je prostě vyloučený, ale o to víc si závěrečné vysvobození vždy užívám a nikdy mě neomrzí. Prostě klasika, která nikdy nezestárne..
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
7
Věznice Alcatraz je jedno z nepůsobivějších míst, kde jste jako vězeň mohli skončit. Oblast, kde jsou ti nejhorší z nejhorších odstřižení od světa trčící symbolicky rovnou na ostrově. Je děsná škoda, že ten snímek je stár 43 let, jelikož je to na něm zatraceně znát. Téměř všechny prvky už byli použity někde v budoucích filmech a obzvláště Stephen King se nad tímhle snímkem při psaní svých děl několikrát zamyslel, ty podobnosti tam jsou a není to náhoda, ale má štěstí/za ušima, že to dokázal převést od ještě o tolik více luxusnějšího poetičtějšího kabátku. Téma prison escape mám rád, ale nebýt to podpořeno charizmatickým dluhánem Eastwoodem, tak jde snad až o tuctovku. Několikrát je to až vtipně přímočaré, ale za tu svoji důležitost v filmové historii a autenticitu si to svoje místo vždycky najde. A nakonec je to jeden z nejlepších filmů, jaké mi tohle VOD nabídlo. 75%
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
8
Alcatraz, nejstřeženější věznice, útěk, nemožný... Takhle to začne a pak jen sledujete, jak se plánuje útěk z vězení, který vás nechá napjaté od začátku až dokonce. Délka není smrtelná, tudíž vás to nebude nudit a vše zakončuje Clint Eastwood, který svým charisma dokázal roli Franka dotáhnout k dokonalosti.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Tohle je asi úplně první film, který jsem s mistrem Clintem Eastwoodem viděl. A než přišlo Vykoupení z věznice Shawshank, tak to byl můj nejoblíbenější film s tématikou útěku z vězení. Ještě k tomu věznici Alcatraz obdivuji už léta a snad se mi jednou poštěstí se tam podívat.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8.5
Výborný film.Clint Eastwood ve skvělé formě!Vězeňské prostředí mám rád,navíc je tu výborný scénář.ALCATRAZ byl inspirativním počátkem v tomhle věz.tématu(některých forem si určitě všimnete)...tuhle klasiku mohu jen doporučit !
Edward
Edward
2 481 bodů
7
7/10
brbla666
brbla666
1 534 bodů
10
Výborný film o utěku z velmi střeženého vězení.