Bohové se zase zbláznili

31%
Bohové se zase zbláznili
Bohové se zase zbláznili
Náčelník křováckého kmene Xi, který se kdysi vydal vrátit bohům láhev od Coca-Coly a potom se vypořádal s bandou pašeráků slonoviny, když hledal své ztracené děti, má nové poslání. Od mladé Čínanky Sharon, která v buši natáčela reklamu na hamburgery firmy Malibu totiž dostal další láhev i s malým suvenýrem, žlutým péřovým ptáčkem, uvnitř. Protože se vesnici nikdo ptáčka nedokáže "osvobodit" vydá se Xi opět na cestu a shodou nehod a náhod se nečekaně ocitne v Hongkongu. Tady se setká nejen se Sharon a jejím popleteným asistentem Johnem, ale také s dvojicí pašeráků, kterým omylem sebere váček s pašovanými diamanty. A tak se Xi ocitl uprostřed moderního velkoměsta, které se mu příliš nezamlouvá, mezi lidmi, jejichž podivné chování není schopen pochopit, pronásledován padoušskými pašeráky a vymoženostmi moderní civilizace a ještě ke všemu je tu jeho úkol osvobodit ptáčka z láhve. Není však sám kdo má starosti. Sharon zjistí, že její nevěrný manžel zmizel za hranicemi nejen s milenkou, ale také se všemi penězi. I na to, jak se ovšem vzápětí ukáže, má Xi jednoduchý recept.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
1
Asi Xi potřeboval nějaký korunky na vylepšení chatrče,jinak nevím proč to točil. Možná nemá pojem o slově kvalita. Tak jako tak,tenhle díl byl stvořen pro peníze,tak jako to bývá u pokračování zvykem. Tvůrci z Hong Kongu si nejspíš chtěli natočit svou verzi určenou pro asijský trh,která svou kvalitou a trapností nezaujala zbytek světa.
Fingon
16 886 bodů
6
Když jsem před lety zahlédl tento film v televizi (pochopitelně dabovaný do češtiny), moc nadšený jsem z něj nebyl. Nyní mám za sebou všechny tři hongkongské filmy s N!xau a tenhle je z nich nejslabší, ale pořád to není nic, co by si (v nedabované verzi) zasloužilo 25%. To spíš tak 50, 55. Bohužel si nevybavuji, jak dabing řešil vícejazyčnost některých dialogů (někteří policisté mluví anglicky, jak se na tehdejší dobu sluší a patří, velký šéf je zase Texasan se silným jižanským přízvukem, N!xau mluví svým vlastním jazykem). Docela mě pobavila scéna v suši restauraci, kdy si protagonista syrovou rybu upekl na miniohníčku ze sirek.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3
Ti bohové jsou bláznivý.

Dodatečné informace

Původní název:
Bohové se zase zbláznili (více)
  • Hong Kong Bohové se zase zbláznili
  • Hong Kong Bohovia sa zase zbláznili
  • Hong Kong Crazy Hong Kong
  • Hong Kong Gods Must Be Crazy IV, The
  • Hong Kong Gudarna måste vara tokiga 4
  • Hong Kong Gudene må være enda galere
  • Hong Kong Heonggong ya fungkwong
  • Hong Kong Hullu Hong Kong
  • Hong Kong Loucuras em Hong Kong
  • Hong Kong The Gods Must Be Crazy IV
  • Hong Kong Xiang Gang ye feng kuang
Země původu:
Hong Kong, USA, Hong Kong
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Bohové se zase zbláznili