Valčík s Bašírem

71%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 296 bodů
8
Zajímavý film. Stálo za to ho vidět. Některé scény jsou vážně efektivní a mají co říct, ale dlouhé, nudné a popisné monology mě ale místy iritovaly. Taky je to na můj vkus moc očividné a proplánované... Ale tak proč ne...
Fingon
16 886 bodů
8
70% Filmů s válečnou tematikou jsem už bohužel viděl příliš na to, aby mě mohly nějak více dojmout. Valčík s Bašírem má úžasnou "kameru" a je vcelku zajímavě nakreslený, ale to je zhruba tak vše.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Hodně hezká animace s hodně hezkou hudbou, jinak je to občas smutné a občas nudné, každopádně kulturní povinnost. Scénka jak kluci vylejzají z moře (na obrázku) se mi hodně líbila (díky hudbě nejspíš:-) ) 68%
kedl
kedl
6 380 bodů
6.5
Nejlepší na tomhle filmu jsou scény, kdy je ukázána absurdita války. Střílí se ani neví na koho, zabíjí se nevinní a prostě je to jeden velkej chaoz. O masakrech v táborech Sabra a Šatíla jsem sice neslyšel,ale to nedělá masakr snesitelnějším. Jen mě ten konec nějak minul účinkem. VERDIKT: Natočeno je to zajímavým způsobem,ale když si ho odmyslíte, zbyde vám jen další film z války s pár zajímavými scénami a autentickými záběry, které nejsou nikterak odlišné od těch, které můžete vidět každodenně na CNN nebo BBC..
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
6
Vizualne uchvatne zpracovani drsneho a realneho masakru, v nekterych pasazich mi skoro behal mraz po zadech (za coz muze castecne i hudebni stranka filmu)
Kamil Fila
Kamil Fila
4 112 bodů
10
Hodnoceno jako film o historických událostech a politickém tématu jde o výraz poraženeckém syndromu, ne nepodobný tomu, jenž má Amerika z Vietnamu. Ale chápu to spíše jako umělecké zamyšlení nad tím, jak pracuje paměť. Ari Folman přišel na geniální řešení, které zřejmě nemá v dějinách kinematografie obdoby. To, co si člověk nepamatuje, si může nakreslit. Jde o rekonstrukce minulosti skrze animaci - opětovné oživování, obrazy, které nejsou úplně realistické. Působí to vlastně i dost cool - právě v onom původním významu distancovanosti od tématu. Postupně se ale odstup zmenšuje a na konci přijdou dokumentární záběry z BBC a řízne se do živého. Za posledních několik let jsem neviděl film, který by automatičtěji spouštěl silné emoce, aniž by přitom šlo o citové vydírání.
Sáček
1 446 bodů
9.5
Výborné zpracování těžkého tématu, o kterém většina lidí asi ani neslyšela. Na začátku má divák stejně jako hlavní postava mnoho otázek a příběh odpovídá spíše vyprávění o drsném mládí, než o válce. Následuje trochu zvláštní "třídní sraz", který rozbaluje krutost celého příběhu. Film v poslední čtvrtině vygraduje, až z toho člověku běhá mráz po zádech. Reálné záběry jsou dosti trpkou třešničkou na dortu.
viktorcreed
viktorcreed
122 bodů
4.5
Vizuálne úchvatný dokument je zúfalou spoveďou o desivej udalosti, na ktorú by sa nemalo zabúdať.