Most do země Terabithia

75%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
7
Svět snů a fantazie je častý únik dětí od tvrdé reality. Hledají v něm určitý druh dobrodružství, romantiky a hlavně nějaké přátelství. Imaginární svět plný různých postaviček, které ochraňují a bojují za ně, je i svět dvou nových přátel. Jess a Leslie se poznali ve škole a když zjistili, že jsou i sousedi, začali spolu podnikat cestu do vysněné země Terabithia, kde jim je dobře a jsou šťastní. Emocionální příběh splňuje svůj účel. Jednoduchý děj je vyprávěn lehce a tak nějak lidsky. Překvapením jsou i tragické události, které sice patří k životu, ale u takovýchto tipů filmů nejsou zrovna obvyklé. Film pro celou rodinu a hlavně pro ty, co také mívají svůj vysněný svět, ve kterém uniknou od reality.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Čtrnáctiletý kluk (co maluje jako retardovaný osmiletý kluk a všichni s rozplývají nad tím, že je to umělec) trpí útlaky své buranské rodiny a pochopení najde u zásadně bohatší (tedy krásnější, chytřejší a hodnější) rodiny a jejich dcery. Je hezké, že se ten film pokouší komentovat nějaké existující sociální rozdíly, ale násilně vražené fantasy nutí tvůrce k zoufalým zkratkám. A nefunguje to. A ten konec je jen z nouze ctnost. Nevím, jak to funguje v knize, ale ve filmu je to jen nepřirozená změna zavánějící zoufalstvím. Zlatý Del Toro.
Fingon
16 886 bodů
10
Brečel jsem... Něco tak nádherného jsem už opravdu dlouho neviděl... přál bych si mít kamarádku, jako je Leslie...
M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
Film, ktorý ma kedysi fascinoval a na pomery rodinného filmu dokázal aj slušne dojať. Ak si chcete film užiť naplno spravte to, čo vám radia postavy. Zavrite oči, no myseľ nechajte otvorenú. Detská predstavivosť spojená do fantasy sveta ma vždy dokázala uchvátiť...
avenis
avenis
8 145 bodů
8
Při prvním shlédnutí jsem hodnotila za 6. Dnes už za 8. Možná pro ten očistný pláč, kterým jsem smyla nejen emoce z filmu, ale i vlastní tenze. Fantazie je krásná věc. Kdo ji má, vyhrává. AnnaSophia Robb je neobyčejně pohledná zrovna jako Josh Hutcherson. Oba, jak již víme, se uplatnili v dobře zapsaných filmech později. Už tady je vidět ten potenciál. Triky na úrovni Star Wars... a ten obr, to je celý Ozzy Osborne! :) (30.5.2021)
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Film pro děti, ale dětem bych to asi nepustil. Dětští herci překvapivě dobře zahráli svoje role, ale raději si to pustťe s titulkama a nekoukejte na to s CZ dabingem, ne proto, že by byl špatnej, ale protože 13-leté děcka dabují skoro třicetiletí dabéři.
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Tento film jsem viděl už hodně dávno, mohl jsem mít mezi 12-15 lety. To zkrátka podtrhuje, proč se mi tento film tak moc líbil a narovinu moc se na něho nechci kouknout znova připomenout si ho, aby jsem zkrátka nezměnil názor jak moc mě tato dobrodružná fantazy očarovala. Film ve kterém doslova, dvě děti povolili uzdu své představivosti a vytvořili si svůj pohádkový svět je pro mě naprosto famózní a kouzelný a dodnes mám husí kůži když si na tento film vzpomenu. Společně s tím se mi vybavuje vzpomínka na to jak jsem si vzal z tohoto filmu příklad a jako mladé škvrně napsal vlastní asi 50ti stránkový fantazy příběh. To už asi něco vypovídá.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8.5
Jess a Leslie jsou tak trochu podivíni, ve škole outsideři a ani doma to s rodiči nemají snadné. O to krásnější svět si ale vytvoří v lese za potokem, v němž hraje hlavní roli jejich nezměrná fantazie a do nějž se promítají i jejich každodenní zážitky. Příběh plný optimismu, naděje, ale i smutné životní reality, která ale, i když tragická, tentokrát pro hlavního hrdinu v důsledku skutečně může mít i pozitivní význam.
saboter
saboter
3 564 bodů
8.5
Skvělý fantasy film však spýše pro starší piblikum se skvělými výkony herců.
Ombak_Penari
2 764 bodů
7
Od filmu jsem taky očekával něco trochu jiného, ale rozhodně jsem nebyl zklamán. Nejvíce mi to připomínalo Strom snů, podobně dětský a přitom tragický film. Film jsem shlédl se zájmem, ale je pravda, že znovu už bych ho nutně vidět nemusel. Nicméně za to jedno podívání to rozhodně stojí.