Princ z Tichomoří

45%
Princ z Tichomoří
Princ z Tichomoří
Alfred de Morsac, důstojník francouzské armády, voják a vlastenec, se vylodí na jeden ze zapadlých tichomořských ostrovů, kde má verbovat vojáky do řad francouzské armády bojující v I. světové válce. Netuší, že ostrovu vládne pološílený důstojník, který naopak získává otroky z řad domorodců do niklových dolů. Jsou jeho hlavním zdrojem příjmů, a proto za každý sebemenší prohřešek je domorodec obviněn a odvlečen. Alfred se snaží nastolit pořádek dle vojenského řádu, ale i on je zatčen a uvězněn. Má však na své straně silného a vlivného spojence - hrdinného malého chlapce Reie, který v něm vidí toho, kdo byl podle staré legendy seslán, aby zachránil ostrov, jeho poklad a všechny obyvatele - Tefaoru.



Pete69
Pete69
29 898 bodů
3
No, co k tomu říct. Film někdo ušil hodně horkou jehlou a tomu odpovídá velmi zmatený příběh z období 1. světové války.. tuto dobu však spoustu věcí film vůbec nepřipomíná. Je to zmatek, byť ve vysokém tempu a celkem akční. Humorná stránka filmu za mě téměř na nule.. z filmu mám hodně zvláštní dojem.
avenis
avenis
8 151 bodů
6
Bože, bože... dlouho jsem si říkala, jaký je smysl natočení tohoto filmu... této francouzské cvokárny. Snad ty hezké záběry tichomořského ostrova a průzračné moře s palmami. Víc nic. Až v úplném závěru získal mou pozornost neobvykle procítěný projev malého tahiťana Anituavau Landé při tanci zvaném Haka. Jen pro tento neobvyklý zážitek stojí film po očku sledovat a pak zbystřit pozornost.

Dodatečné informace

Původní název:
Le Prince du Pacifique (více)
  • Princ z Tichomoří
  • Francie Le Prince du Pacifique
  • Francie El príncipe del pacífico
  • Francie O Príncipe do Pacífico
  • Francie Princ z Pacifiku
  • Francie The Prince of the Pacific
Země původu:
Francie, Španělsko
Ocenění:
Žádná ocenění