Sedmý kontinent

78%
Sedmý kontinent
Sedmý kontinent



Pete69
Pete69
29 697 bodů
9
Sedmý kontinent mi doslova vyrazil dech. Jedná se příběh rodiny, která se rozhodla od základu změnit život a odstěhovat se do Austrálie. Ve filmu zazní asi 100 vět a je plný dlouhých záběrů na obyčejné věci, jako je snídaně, či mytí auta v myčce. Po destiminutovém úseku, kdy likvidují vše v v bytě začnou splachovat peníze do záchodu a v tu chvíli mi došlo to, co jsem celou dobu jen tušil. Chtějí odejít ze světa, ne z Německa. Na konci otráví dceru, poté zemře manželka a poslední otec. Temný, depressvní film.. téměř dokonalý počit v alternativní filmové tvorbě.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Bohužel jsem věděl, že nakonec má přijít nějaká šokující pointa, takže jsem po ní pátral předem a odhadnul jsem ji asi moc brzo. To ale Hanekenovi nemůžu vyčítat. Je to velmi silný film, který úspěšně využívá riskantní zobrazení nudy a bezcílnosti, což je obdivuhodné.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
10
Temnota která vyráží dech a nedá spát. Haneke s mistrovskou úsečností skládá ostré střepy dlouhých záběrů statiky reality a zobrazení lidské hloubky, krvácející všednosti, které z větší části vzbuzují u diváka nechápavý pocit (dcera ve škole "nevidím"), který se postupně v divákovi mysli rozkládá ("Austrálie") do úplného závěru, tam Haneke provádí frontální útok obrazem i zvukem a z dosud nemotivované koláže tvoří překvapivý a brutální obraz rozkladu a destrukce diváka (titulky). Michael Haneke je démon a král Evropy.

Dodatečné informace

Původní název:
7i ipeiros (více)
  • Rakousko Sedmý kontinent
  • Rakousko 7i ipeiros
  • Rakousko Le septième continent
  • Rakousko Seitsemäs manner
  • Rakousko Siebente Kontinent, Der
  • Rakousko The Seventh Continent
Země původu:
Rakousko
Ocenění:
Žádná ocenění