Karanténa

54%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 978 bodů
6.5
Pěkný lekací horor typu Záhada Blair Witch. Napětí pomalu ale jistě roste, vše je celkem předvídatelné, ale přesto to nenechá diváka v klidu. Horor je to stravitelný i pro slabší povahy a vůbec mě neurazil, naopak jsem se pobavil i zdravě bál, i když se beze sporu nejedná o nic extra. 65%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 443 bodů
9
Měla z toho být obyčejná reportáž o práci hasičů jedné všední noci. Všechny zúčastněné by v životě nenapadlo, co je v danou chvíli čeká. Že je to povědomé? Aby ne. Jedná se o hollywoodský remake španělského hororu subžánru found footage 'Rec' (2007), ze kterém je do posledního pavouka na zdi vše věrně okopírované, takže pro filmové fanoušky znající originál nic výjimečného. Vlastně se to mimo USA, kde jsou líní číst titulky a odmítají dabing, jeví jako naprosto zbytečný film. I zde je děsivosti učiněno zadost s dobře fungující ruční kamerou a ve srovnání s originálem se nic nepřidalo ani neubralo, takže nic nevylepšuje ani nekazí. Jelikož stále platí, że originál je originál, nelze jinak, než tento snímek alá Hollywood pustit k vodě a užít si ten španělský, i když je tento remake stejně kvalitní.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Remakovat rok starý film je blbost...Ale s tím my nic nenaděláme. U "Rec" mi přišla hustější atmosféra, tady zase bylo více akce bez "hluchých míst". Ale kouzlo, které fungovalo u "Rec" spočívalo hlavně v tom, že člověk neví co bude dál. Kdo přežije, proč se to všechno děje, jaké bude finále. Nevím jaké hodnocení bych u španělského originálu volil, kdybych viděl napřed tuhle americkou verzi. 6/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Filmů s tématikou viru na svobodě a podobných je plná filmová scéna. Tento je kapku jiný, takový přízemní ale vcelku napínavý a lekací. Váhám a dávám vyšší průměr.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
8
Úplná kopie REC!
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Nechápu, proč vždycky, když se v Evropě natočí něco nevídaného, proč v USA musí v zápětí natočit remake. Tento remake sice patří mezi ty zdařilejší, ale spíše než remake je to kopie. A to dost věrná kopie, takže tu máme téměř vše totožné, až na herce. Příjemně překvapila Jennifer Carpenter známá ze seriálu Dexter, ale to je asi tak vše.
blazma
blazma
4 928 bodů
2
Proč musí amíci vždycky vzít top filmy ze zahraničí a udělat si naprosto stejnou kopii bez sebemenší změny. Prostě na tuty stejný film jako REC to je prostě vykrádačka jako hrom.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
4
Nesnášim filmy který jsou točený "jako" televizní kamerou. Je to právě proto, že v drtivý většině si hodně rychle uvědomíte, že je to jen "jako." Tohle neni výjmka a proto jen další srágora která se snaží bejt Blair Witchem. Ve výsledku jsou tyhle filmy spíš k smíchu než k postrašení. Kdyby to natočili normálně, možná by to za něco stálo, takhle horor/komedie 30%
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
7
Zrcadlo.Nic nové.To co bylo ve španělském originálu v plné síle: hrůza,zmatek a děsivost,která na nás číhá na každým rohu a lekačky přicházejí ze všech stran v každé nečekané sekundě,TU nás nemůže naprosto nic překvapit,uchvátit,vyděsit jako v REC,kdy se v temnosti a v d'ábělském tempu na chvíly "zastavila Země".
karlik4801
1 942 bodů
Americký remake REC, dost zbytečný. Co se musí nechat je odhalení kameramana. Make-up ušel, ale žádný mistrovský výkon tady maskéři neodvedli. Škoda že už to jednou existuje.