Karate tiger 2: Zuřící blesk

51%
Karate tiger 2: Zuřící blesk
Karate tiger 2: Zuřící blesk

Scott Wylde je na dovolenke v Thajsku. Tu sa má stretnúť s kamarátom MacJarvisom a jeho priateľkou Sulin... Stretnutie je však krátke, dievča pokračuje v ceste do Kambodže. Tam majú namierené aj obaja priatelia napriek tomu, že vedia, že krajinu ovládajú Červení Kméri. Cestou narazia na despotického ruského dôstojníka Juriho, ktorý vo svojom gulagu drží mnohých zajatcov, medzi nimi aj nešťastnú Sulin.




Pete69
Pete69
29 898 bodů
6
Šílené akční béčko, které ale má své kouzlo. Spousta klišé a nesmyslných akčních scén se standardním scénářem, ale je to jízda a nechybí také hodně povedené akční scény a atmosféra konce osmdesátých let. Na film se dívám, jako na akční komedii, potom je to ok.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
6
Jednoduchý příběh, spousta bojového umění a poněkud kostrbatý vývoj děje, jak bývá u videofilmů běžné. Celé dějství se odehrává v Thajsku což se jako lokace používalo často. A stejně tak často se používali i záporné postavy pocházející ze Sovětského svazu. Tady se objevují proti sobě dvě hvězdy akčního videofilmu. Cynthia Rothrock a jeden z nejznámějších filmových záporáků Matthias Hues. Děj je tak jednoduchý, že jednodušší snad už být ani nemohl. Americký kickboxer Scott Wilson jede do Kambodže zachránit vietnamskou přítelkyní od vietnamských a ruských jednotek. A o celém průběhu vypráví celý příběh. Ten je však ve svém vývoji neohrabaný až běda, což na druhou stranu není zase až takovým překvapením. U takovýchto snímků je to takřka pravidlem, neboť veškerý zájem ční hlavně na akční scény s bojovým uměním, než na daný příběh. A tak se stalo, že scény, kde se zrovna nebojuje, ve většině budí dojem naprosté zbytečnosti. Na nějaké herecké výkony nelze poukazovat už vůbec. Ale je to film plný nostalgie a přesvědčení, který má i přes mnohé své špatnosti stále své pevné místo diváckého zájmu. Dnes už hlavně u starší generace. A jen tak pro zajímavost. Málo se ví, že v tomto snímku, který se v originále jmenuje v českém překladu 'Neustupuj, nevzdávej se 2: Zuřící blesk', se měli opět objevit Kurt McKinney a Jean Claude van Damme. Jean-Claude to odmítl a v to samé přesvědčil i Kurta. A dá se říct, že udělali dobře.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3.5
Takové napodobování není to pravé. Trochu nudy a sklamání.

Dodatečné informace

Původní název:
American champion no 2 (více)
  • USA Karate tiger 2: Zuřící blesk
  • USA American champion no 2
  • USA Artigli di tigre - Il ritorno
  • USA Karate Tiger 2
  • USA Karate Tiger II. - Zúriaci blesk
  • USA La vendetta dei maestri di kickboxing
  • USA No Retreat, No Surrender 2
  • USA No Retreat, No Surrender II
  • USA Raging Thunder
  • USA Raiva Armada
  • USA Secuestro en Bangkok
Země původu:
USA, Hong Kong
Tržby:
0,11 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Karate tiger 2: Zuřící blesk