Smrtonosná zbraň

83%

Komentáře a recenze 34

Dle počtu bodů
Klajnik
Klajnik
8 627 bodů
6
Je to dobré, ale hlavně kvůli dvoum hlavním postavám a jejich vzájemné chemii. I proto je to skvělá budy komedie. Bez této roviny by to me to ani zdaleka tak nebavilo, protože by šlo o další klasickou detektivku, jejíž případ mě vesměs vůbec nezajímal.
p.a.douch
p.a.douch
8 378 bodů
9.5
Perfektní začátek série. Seržant Murtaugh je podle mě životní role Danny Glovera. Chemie mezi ústřední dvojicí funguje bezvadně. Gary Busey se předvedl jako perfektní padouch. Richard Donner si odrežíroval a odprodukoval jeden za svých nejlepší filmů.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
10
"Je ti jasný, že ji zabijou." - "Je." - "Jestli chceš, aby ti ji vrátili, budeš jim ji muset vzít." - "Já vím." - "Uděláme to podle mě. Budeme střílet a zabíjet. Musíš jich dostat co nejvíc. Základ je, že se musíš vždycky trefit." Akční klasika - 99,9%. Hlášky: Roger Murtaugh: "Chtělo by se kouřit, ale není komu co?" / Martin Riggs: "Když jsem byl malej, lovil jsem ryby harpunou. Jediný, co jsem chytil, byla ryby." / Roger Murtaugh: "Do prdele, cos to udělal!?" Martin Riggs: "No co je? Řídil jsem ten seskok. Chtěl jsi ho mít dole, ne?" / Martin Riggs: "Mám řídit?" Roger Murtaugh: "Nezapomeň, že máš sebevražedný sklony.” Martin Riggs: "Každej, kdo tady jezdí, má sebevražedný sklony." / Martin Riggs: "Hele, víš co? Řekl bych, že se Rianne docela líbím." Roger Murtaugh: "Jestli se jí dotkneš, zabiju tě." / Trish Murtaughová: "Pozor! Nešlápni do toho vajíčka." Roger Murtaugh: "Proboha! Co dělá vajíčko na podlaze?" / Roger Murtaugh: "Bůh mě nenávidí, v tom to je." Martin Riggs: "Tak na to nemysli. U mě to funguje." / (Roger Murtaugh zabránil Martinu Riggsovi v dalším pokusu o sebevraždu.) Roger Murtaugh: "Ty nechceš dostat invalidní důchod. Ty jsi opravdu blázen." / Roger Murtaugh: "Odkliďte tu sračku z mýho trávníku." / Roger Murtaugh: "Potkals někdy někoho, kohos nezabil?" Martin Riggs: "To víš že jo, tebe." / Roger Murtaugh: "Hej, Riggsi. Po tom všem, co jsme prožili.. Jestli si myslíš, že sám sním toho nejhnusnějšího krocana na světě, pak jsi blázen." / Roger Murtaugh: "Jsem už starej na tyhle srandy."
jirka26
6 288 bodů
7.5
Slvělá nerozlučná dvojice, tak trochu rozdílných povah.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8.5
Kultovní klasika, kam se na to hrabou dnešní detektivové. Dokonalí Mel Gibson ve své životní roli maniaka s odznakem a postarší Danny Glover, který hláškuje o stošest. Akčnější, než kdejaký akčňák a vtipnější, než kdejaká komedie. Smrtonosné pasti a tohle jsou moje nejoblíbenější akční filmy.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7.5
Jednička asi nejlepší.
saboter
saboter
3 564 bodů
9
Opravdu legenda jedna zlegend která se píše do dějin akčňáků která prostě nemá chybu no řrkněte odoláte Glowerovi a Gibsonovi jsou opravdu skvělý no a pokud de opříběh celkem opravdu ujde a humor ten boží.
  • výkon Glovera a Gibsona,solidnípříběh,zakončení,hlášky
  • občas film stojí jen na hláškách
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8.5
Richard Donner potvrdil,že umí vybrat bombovou dvojci - Mel Gibson a Danny Glover,kteří jsou natolik výborní,že jsi nenechám ujít ani jednu minutu,kterou mi R.Donner připravil a nabídl na zlatém podnose.Rychlostní,nelítostný,ale i zábavný film,který se rychle mění v akční podívanou s kterou si nemůžu nechat ujít pokračování!
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
8.5
Donner vytvořil nejlepší duo policistů, které se ukázalo na velkém filmovém plátně. Gibson (pro mě jeho životní role), hrající si na totální psycho je opravdu vynikající a Danny jak je z něho uplně v prdeli, to je mocné, tento díl mě vždy sestřelí do kolen. Výborný mix akce a humoru, okořeněné ještě prvky krimi. Brilantní počin. Od úvodního strhujícího pádu, přes tunu chytlavých,vtipných a chytrých dialogů až po zběsilou akci a parádní výslech. Geniální blues hudba dotváří tento výtvor k totální dokonalosti. "Im Too Old For This Shit"
Edward
Edward
2 487 bodů
6
6/10