Slunce, seno, jahody

72%

Komentáře a recenze 39

Dle počtu bodů
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
celkom dobrá komédia, s pár slušnými hláškami a skvelou helenou ružičkovou.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Tedy, čekal jsem mnohem vyšší hodnocení. Je to sice vesanská ptákovina, ale už jen to, že Troška vychází z vlastních zkušeností, které zažil, když byl dítě, proč ne, vždyť na vesnicích to takhle chodí, sice je to někdy přehnané, ale něco na tom je. Rozhodně to patří mezi nejlepší české komedie, které kdy vznikli, tedy aspoň co mě se týče. Já patřím mezi ty, které by na to mohli koukat pořád, naprostá klasika s plno nezapomenutelnými scénami, hláškami, krásným prostředím letních Hoštic a především skvěle napsanými a nezapomenutelnými postavami.
jirka26
6 288 bodů
8
Koukatelný Troška. Hoštice žijou.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7.5
Klasická česká komedie, kterou člověk může vidět snad stokrát a pořád se jí dokáže zasmát. Tolik různých herců si zahrálo tolik různých a odlišných osobností. Škoda, že ty další dvě pokračování už nebyly tak dobré, hlavně teda to třetí.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
5
Velmi lidová komedie, která asi v rámci lidovosti splňuje veškerá očekávání. Nesestřelitelná, divácky "tisíckrát" prověřená a stále populární zábava. Z trilogie asi "nejlepší". Je to vlastně umění natočit takový lidový trhák, který spolehlivě vymetá pavučiny z domácích televizních ovladačů. Ale proč ne, je dobré, když paleta humoru je pestrá a široká.
kubas369
4 086 bodů
8
S tímhle nemám problém tohle se Troškovi velice povedlo ukázal nás takoví jací ve skutečnosti jsme a to se nám moc nelíbí co?
saboter
saboter
3 564 bodů
7.5
Zkrátka Česká klasika která je boží no co na to říct parádní herecké výkony nebo i hlavně humor který se povedl nebo i zasazení do slavné vesnice je atmosféra česka která vám do očí praská od začátku no a zbytek je jasný.
nikol125
nikol125
2 781 bodů
10
Klasika :)
miza
miza
2 336 bodů
8.5
Troška zde vsadil na humor a svoji rodnou vesnici.Dstal před kameru jak herce tak i neherce a vytvořil první díl pozdější trilogie.Lide měli v roce kdy se tento film začal promítat chuť se bavit a být baveni.To se povedlo.A všechny tři díly zaručily autorům,hercům a obci nesmrtelnost.
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
9.5
Ačkoli jiné Troškovy filmy mě nijak zvlášť nezaujaly, série slunce seno je absolutně dokonalá. První díl nás uvede do děje a je velmi dobrý, vtipný, milý, jednoduchý. Na dobu, ve které se film natáčel, odvážný a provokující v mnoha směrech. Určitě doporučuji.