Vesmírní opičáci

47%
Vesmírní opičáci
Když NASA, Národní úřad pro letectví a kosmonautiku, naposledy stál před problémem, který byl nad jeho síly, povolal do služby Bruce Willise. Teď je ale problém tak nebezpečný, že úkol zvládne vyřešit jen opravdový hrdina. Do služby je tedy povolán vnuk prvního šimpanzího kosmonauta Ham Třetí (v českém znění Vojtěch Kotek), který by měl mít ty správné předpoklady k záchraně projektu. Jenže Ham je původem cirkusák, a tak o takovouhle slávu zrovna dvakrát nestojí. Přesto neochotně přijme úlohu neohroženého zachránce a společně s nebojácnou a temperamentní seržantkou Lunou (Lucie Vondráčková) a nevrlým a věčně podrážděným velitelem Titanem (Martin Písařík) podstoupí vesmírně dobrodužný a nesmírně náročný výcvik, aby mohli najít sondu, která zmizela kdesi v intergalaktické červí díře. Ham se ale víc než o záchrannou misi zajímá o to, co všechno se dá vyvádět ve stavu beztíže, a tak zkouší různé (sk)opičiny a psí kusy, a nějaké hrdinské činy mu jsou naprosto ukradené. To se ale změní ve chvíli, když kdesi uprostřed vesmíru narazí na dosud neznámou obydlenou planetku „za devatero horama“, kterou si okamžitě zamilují. Její mírumilovní obyvatelé jsou ale tyranizováni zlým diktátorem Zartogem a vesmírní opičáci se rozhodnou, že své nové kamarády vymaní z nadvlády krutovládce. To největší dobrodružství na ně ale teprve čeká, opičí kosmonauti totiž musí vymyslet způsob, jak se vrátit zpět na Zem! Hravé mimozemské dobrodružství se skvělou animaci CGI v produkci Johna H. Williamse (SHREK, SHREK 2) v českém znění s Martinem Písaříkem, Vojtou Kotkem a Lucií Vondráčkovou.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Děti budou jásat a rodiče brečet do dlaní. Tenhle animák je velmi infantilní a po animované stránce přímo odpudivý. Na rok 2008 je to velmi slabé a naivní. Bojoval jsem každou minutu,abych snímek dokoukal až do poslední minuty. Naštěstí byla délka kolem 80 minut a to se dalo vydržet.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
No čekal jsem to lepší. Děj se drží při zemi a je jednotvárný, takový umělý. Nic překvapivého.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
2
Tři opice, zelenomodrý mimozemšťan a spousta jemu podobných chodí po přebarvené planetě, občas vykouzlí nějakou tu cirkusovou eskapádu, legrační figuru nebo prostě jenom tak mluví a odněkud někam padají. A 80 minut je čistě na tohle schéma vážně moc. Tříleté děti si to užijí (je to barevné a hýbe se to), osmileté děti už budou znuděné (je to prostě jenom barevné a jenom se to hýbe), všichni ostatní to odzívou (ježismarjá, fakt je to jenom barevné a fakt se to jenom hýbe, pomoc). Neinvenční rychlokvaška, které stojí v cestě snad úplně všechno, co dělá dobrý film filmem. Včetně okaté snahy o neinvenčnost. Jedna hvězdička za BIZARNÍ dětskou postavičku s angreštovou hlavou, co svítí a vydává různorodé zpěvné zvuky.

Dodatečné informace

Původní název:
Space Chimps (více)
  • USA Vesmírní opičáci
  • USA Space Chimps
  • USA Chimpanzés de l'espace
  • USA Chimps
  • USA Chimps - Monos a la obra
  • USA Cimpanze u svemiru
  • USA Diastimikoi himpatzides
  • USA Macacos no Espaço
  • USA Space Chimps - Affen im All
  • USA Space Chimps - Micos no Espaço
  • USA Space chimps - Misión espacial
  • USA Uzay maymunlari
  • USA Vesmírni opičiaci
Premiéra v ČR:
28. 8. 2008
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
37 mil. USD
Tržby:
64,76 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Vesmírní opičáci


Powered byJustWatch