Růžový panter

75%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
První díl této série ještě není tak vytříbený jako ty další,ale i tak dává jasně najevo jakým směrem se filmy s inspektorem Clouseau budou ubírat. Humorných situací tu ještě moc není a navíc je mi postavy Clouseau spíš líto. Kdo viděl nejspíš ví na co narážím. Navíc mi zde dost chybí Herbert Lom jakožto komisař Dreyfus. On sám ač vedlejší postava obstarává obrovské množství zábavných situací.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Růžového pantera jsem nikdy neviděl celého a to ani jeden díl. Vím, že je to oblíbená věc a tak jsem se rozhodl podívat se postupně na celou sérii filmů. První díl mě tedy moc neoslovil. Velmi vlažný rozjezd, druhá polovina filmu už začíná přidávat na obrátkách, ale je to stále taková taškařice, založená na omylech schovávačkách a to mi nestačí. Komisař Clouseau začíná dělat své typické přehmaty velmi pozvolna, viděl jsem pár úryvků i jiných dílů a tam už to bylo lepší, zatím mi ho bylo spíš líto, než že by mě bavil. První díl považuji za mírně nadprůměrnou detektivní komedii, doufám, že další díly budou lepší.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
„Růžový panterʼ je jméno animované postavičky, která debutovala v úvodních titulcích a dočkala se nesmírného věhlasu. Ale také je to především jméno vzácného drahokamu, kolem kterého se strhlo mnoho komediálních etud s roztržitým inspektorem Jacquesem Clouseau, kterému nezapomenutelně propůjčil tvář Peter Sellers. Jedná se o první snímek vzniklé filmové série, a jak už dnes víme, jedná se teprve o zahřívací kolo. Vše se odehrává především v prostorách luxusního hotelu v severní Itálii, což je výborné synonymum pro situační humor a komiku. A co je důležité, celé je to dobře promyšleno. Jistojistě pomohlo také vynikající obsazení. Když už nic, snímek přitáhly tehdejší herecké hvězdy. Příběh občas doplňují krásné scenérie městečka Cortina dʼAmpezzo v provincii Belluni v severoitalském Benátsku, čemuž se vlastně tímto dělá reklama. Nezapomenutelný soundtrack hudebního mistra Henryho Manciniho už je jen třešničkou na dortu. Humoru je více než dost, avšak přísně se vše drží na onom situačním humoru. Automobilová honička v maškarních kostýmech v závěru je už doplňujícím vstupem do grotesky. Bohatá smetánka představuje dnes už vzácné společenské chování a děj pomaloučku plyne jak vánek. Ano, všemu je dán svůj čas a tak jediná vtipná scéna nespadne až moc do bláznivin. Málokterý současný divák si uvědomí, že se také jedná o komedii erotickou. Je to však koncipováno tak, že je na dnešní dobu už těžko pochopitelné, že sex může být zábavný, aniž by byl oplzlý. Dnes ve filmové branži ohromná vzácnost. Takže tu jsou po dějové stránce dvě etudy. Hon na fantoma a sexuální touhy. Obojí dobře vyrovnané. Vzájemně si nepřekáží a naopak se vkusně doplňují. Komediální klasika s nejoriginálnějším detektivem inspektorem Clouseau, který jak je nešikovný, tak je zároveň i mazaný. Filmový počin na své stáří stále vyhledávaný a stále se pro svůj humor neomrzí.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Petera Sellerse si vybral z několika tipů geniální a excentrický režisér Blake Edwards. Edwards byl v té době uznávaný za film Snídaně u Tiffanyho a dramatu Dny vína a růží. Netušil, že se z jejich nečekaného spojenectví brzy stane souboj o moc a peníze a jeden z nejslavnějších příběhů nevraživosti mezi lidmi, kteří se nenávidí, ale bez sebe nedokáží přežít. Tedy dokáží, ale bude to bez jacht, tryskáčů sexy kočiček a kokainu. A to ani Edwards ani Sellers samozřejmě nechtěli. Blake Edwards řekl:,,Peníze sehrály podstatnou roli při pokračování filmu o panterovi. Tyto filmy se staly institucí, obchodní licence se postaraly o velké obraty a tato karikatura se stala velmi úspěšnou v televizi. Myslel jsem, že mohu vytvořit něco jako nového Bonda. Zkrátka nechtěl bych se dožít toho, že tento stroj na peníze vyschne.“
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Sellers je od svého prvního výstupu delikátní, Niven nesmírně charismatický a Claudia Cardinale krásná, krásná, krásná, ale ty světlejší chvilky komisaře Clouseau teprve mají přijít. Pilotní film ho přeci jenom až příliš staví do pozadí a jeho příběh není zrovna z těch, které bychom radostně hltali a vtipy vyprávěli druhý den známým..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Šíleně bláznivá komedie, ale tak bláznivá na vyšší hodnocení není.
avenis
avenis
8 145 bodů
8
Komisař Clouseau vůbec neměl být v tomto filmu hlavní postavou, tím měl být sir Charles Litton. Jenže Peter Sellers na sebe strhl svou komikou takovou pozornost, že se pak filmová pokračování již zaměřila výhradně na něj. Proto se možná zdá Clouseau méně výrazný než pak v pozdějších filmech, kde to mohl Peter Sellers rozehrát naplno aniž by zastiňoval některého hereckého kolegu jako v tomto filmu Davida Nivena. (21.12.2015)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7
Tento první díl (klasika o ukradeném diamantu) se mi líbil ze všeho nejvíc právě proto, že byl první. Je to napínavé, má to humor, šarm, výbornému Peteru Sellersovi zde sekundují zdatní kolegové, především krásná Claudia Cardinale. Zaujme i hudba Henryho Manciniho. Ať tak či onak, podle mě je to jedna z nejlepších britských krimi komedií.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
8
Dobrý filmík.Obdivuju Petera Sellerse.Dávám mu 80 procent.
Pajmen
1 204 bodů
6
U tohoto filmu jsem se zasmal asi nejmene z cele serie. Z meho pohledu by spousta scen mohla byt kratsi, pusobily moc zdlouhave a divaka to spise nudi.