Panenky

64%
Panenky

Na dnes již žánrovou klasiku Re-Animátora navázal v roce 1987 uznávaný hororový režisér Stuart Gordon snímkem, po jehož zhlédnutí se navždy budete všem hračkářstvím vyhýbat velkým obloukem a šklebivá Chuckie vám přijde jako ten nejnevinnější tvor na světě.
Hlavní hrdinkou hrůzných Panenek je mladá dívka Judy, která musí trávit prázdniny se svým tupým a vulgárním otcem Davidem a nesnášenlivou nevlastní matkou Rosemary. A právě tato nesourodá trojice je během temné a bouřlivé noci nucena zastavit na odlehlé silnici, opustit porouchané auto a hledat místo, kde by bylo možné přespat a zavolat si pro pomoc. V jejich hledáčku nakonec spočine stará vila, obývaná postaršími přívětivými manželi Hartwickeovými, kteří neváhají nabídnout záchrannou ruku. Jenže to, že je v domě výrobce panenek a jeho choti útulno, zdaleka neznamená, že je tu také bezpečno. Obyvatelstvo rezidence je totiž mnohem početnější, než by se mohlo zdát. A rozhodně má daleko k přátelskosti. Již brzy hračky oživnou a budou chtít jediné. Zabíjet. (oficiální text distributora)



Scénář:

cjmafia
4 387 bodů
6
Čistý průměr, ale určitě koukatelný díky krátké stopáži. Je škoda, že film neví jestli chce být hororovou komedií, pohádkou nebo hororem, já osobně bych dal přednost atmosféristickému hororou, ale to se bohužel nestalo. A o charakterech postav se už asi nemá ani cenu nějak rozepisovat, snad jen wtf ? Ale přesto za 3* za krásný dům, pěkné panenky a milý manželský ( důchodci ) pár. 5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Dolls (více)
  • USA Panenky
  • USA Dolls
  • USA Dolls - Bambole
  • USA Dolls Les Poupées
  • USA Lalki
  • USA Les poupées
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění