Requiem pro panenku

77%
Requiem pro panenku
Do ústavu sociální péče pro mentálně postižené dívky přivezou policisté čtrnáctiletou Mariku v těžkém psychickém šoku. Její otec se jí pokusil znásilnit. Dívka se snaží upozornit na to, že sem nepatří, a když nikdo nereaguje, chce uniknout. Dostává se do sporu s cynickým personálem i lhostejným ředitelem. Život v ústavu připomíná peklo. Sadistické vychovatelky týrají postižené dívky a udržují je pod silnými dávkami prášků. Zoufalá Marika naráží na nezájem a hradbu lhostejnosti, ale nepřestává doufat. Podaří se jí sice uprchnout, je však donucená k návratu, její spory s vychovatelkami se vyhrocují a vedou až k tragickému vyvrcholení.



Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Syrový film, jistě jeden z nejlepších Filipa Renče. Aňa Geislerová hrála zamlada daleko lépe ( např. ještě ve filmu Výchova dívek v Čechách), než teď, kdy mi její projev připadá až moc vyumělkovaný. Requiem pro panenku je kvalitní snímek, ale opakovaně se na něj nedívám.
Fingon
16 886 bodů
10
Requiem mě dostalo. Přiznávám bez mučení, tohle jsem nečekal. Aňu mám rád, Bára Hrzánová exceluje a hudba Ondřeje Soukupa sice možná není moc relaxační, ale je nádherná. Zvláště téma útěku, dnes známé spíše ze stejnojmenné písničky Lucie Bílé.
Cettlovka
5 032 bodů
10
Drsný film, ze kterého na mne jde až strach. Když jsem film viděla poprvé, myslela jsem si, že Bára Hrzánová je také neherečka z řad chovanek, tak dobře svou roli ztvárnila. Evu Holubovou jsem po prvním zhlédnutí několik let nesnášela :-)


Dodatečné informace

Původní název:
Requiem pro panenku (více)
  • Československo Requiem pro panenku
  • Československo Requiem for a Maiden
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Requiem pro panenku je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch