Brendan a tajemství Kellsu

76%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 208 bodů
6
Dosti podobné Vlkochodcům, ale tady je vše temnější, vznášející se hrozba napadení Vikingy je hodně intenzivní.. je to prostě fantasy pohádka, která mě úplně neoslovila. Příběh o dopsání jakési fenomenální knihy.. za mě málo. Líbí se mi ta část o dobyvatelích a strachu z nich.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Animace mi zpočátku lezla na nervy, ale asi v polovině jsem si na ni zvykl a nakonec mi přišla společně s hudbou jako to nejlepší na celém filmu. Ten děj - opravdu nevím co tím chtěl básník říci. Možná kdybych znal dopodrobna irské pověsti a věděl, co tam vlastně tvoří za knihu, tak bych to třeba i docenil - ale takhle jsem byl opravdu rád, že byl po 70 minutách konec (ikdyž takový nijaký)....4/10
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Animace je místama krásná a propracovaná a místama uplně obyčejná. Příběh je na pohádku pro děti taky slušnej a atmosféra zvláštní, ale čekal jsem víc. 60%
bidlobox
3 802 bodů
7.5
Popravdě řečeno, čekal jsem od tohoto filmu trochu víc. Přečetl jsem si totiž řadu pochvalných recenzí, které směřovaly k originalitě animací apod. Pravda, film je svérázně animovaný (asi jako Lolek a Bolek), obsahuje pár krásných obrazů a spoustu keltských ornamentů, z nichž některé čerpají z manuskriptu knihy z Kellsu. Také obsahuje jednu chytlavou písničku o Pandur Bánovi zpívanou křehkým dívčím hlasem. A samozřejmě příběh o tom, jak se všechno kolem slavné Book of Kells semlelo, obalený notnou dávkou mytologie srozumitelné i dětem. Ale tím mohu směle výčet pozitiv uzavřít. Přesto a právě proto je to ale film vybočující vysoko nad průměr a minimálně k jednomu shlédnutí ho mohu směle doporučit. Zvlášť, milujete-li Irsko a jeho legendy.
kknk2
kknk2
2 989 bodů
7.5
Tvorba Tomma Moorea je jedním ze způsobů, jak propadnout kouzlu Irska. Brendan a tajemství z Kellsu vypráví příběh o tamním národním pokladu, prolíná se v něm keltská mytologie s křesťanskou legendou. Závěr byl poněkud uspěchaný, avšak můj celkový dojem příliš neovlivnil.
Renfield
Renfield
2 813 bodů
8
Stejně jako pozdější Píseň moře je i Brendan a tajemství Kellsu nádherně animovaná fantazie, s dokonalou hudbou taktéž od Bruna Coulaise. Přenádherná je především ta pohanská keltská část filmu. Zajímavé je taktéž to, jak jsou ve filmu zpodobněni vikingští nájezdníci, je to ztělesněné zlo. Velice povedené postavy jsou především kočka Pangur Ban a víla Aisling. I když mám radši mýty pohanské, film je určitě výborný a Tomm Moore má našlápnuto k velkým dílům.
jahudka
jahudka
151 bodů
9.5
Dětský dobrodružný děj ze středověkého opatství, které dokáže zaujmout i dospělé. Má výborné animace a příběh o síle imaginace a víry v lidstvo.