Přednosta stanice

83%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
miza
miza
2 336 bodů
8.5
Každý nádražák a železničář zajasá.Je to dnes již obrovský kus historie.Dnes již i ti přednostové stanic pomalu ale jistě mizí v neuprostném kole dějin.Škoda že třeba děti našich vnuků již neuslyší píšťalku na nástupišti a asi je ani tak jako nás neofoukne pára z lokomotiv.
pitryx
pitryx
1 262 bodů
9
Tak jak pan Martin Frič tak i pan Sviták to s panem Burianem uměli a zde se to rozjelo naplno, jako ten nákladní vlak poslaný uhlím napřed. Občas je tu kapánek hlucho, ale není to nic hrozného jako u dnešních komedií, kdy je hlucho v podstatě stále, čili furt. Nu a když se v tomto filmu přidá pan Trégl, tak je zaděláno na absolutní pohodovku.
bmagic
bmagic
567 bodů
9
Na tohle mohu koukat opakovaně, kdykoli to dávají v televizi, to se neokouká. Asi nejlepší Burianův film.
dancemusic2012
466 bodů
8.5
Dalsi z vynikajicich ceskych komedii minuleho stoleti. Filmy pro pametniky mam moc rad, clovek si rad u takovych filmů odpocine, a skavele zasmeje. Vlasta Burian ani v tomto filmu nezklamal, stejne tak jako "podrazdeny" kpcour Jaroslav Marvan a krasna Zita Kabatova, kterou jsem osobne poznal :-)
dubjanka
416 bodů
9
Klasika českého filmu. Kdo neviděl, o hodně přichází
Marhul28
Marhul28
176 bodů
9.5
Jeden z nejzábavnějších českých, a možná i světových filmů, jaké jsem kdy viděl. Je mi sice 17, ale u filmu se cítím jako pamětník :D. Vlasta Burian jako vždy podal perfektní herecký výkon. Příběh skvělý a plynulý, plno humoru a obsazení se také povedlo. Kokrhel, Ťopka, Jenda a jeho žena jsou nejlepší postavy z celého filmu. Nejlepší scéna: Posílám ti dva kňoury, a mezitím je jedno prase domácí.....Tečka čárka tečka tečka čárka..... A ,,soundtrack", jestli se tomu tak dá říkat, je bez chyby.
Smazaný uživatel
0 bodů
10
Generální inspektor Kokrhel pronásleduje černého pasažéra Ťopku, který se před ním ukryje na venkovském nádraží, kde se začne vydávat za nepřítomného přednostu stanice a způsobí nejeden zmatek. Pozitiva filmu: Jedinečný herecký výkon Vlasty Buriana, kterému skvěle sekunduje Jaroslav Marvan. Nezaměnitelná hudba Járy Beneše, doplněná o texty Ladislava Broma. Nenásilný humor, který nestárne a baví všechny věkové kategorie. Negativa: Možná slabší výkony některých vedlejších herců, což ale ve finále můj celkový dojem nijak neovlivnilo. Podle mého jde o jeden z nejlepších filmů s Burianem v hlavní roli. Něco takového se už asi nikdy nenatočí.