Prázdniny v Římě

83%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
limeta
limeta
5 179 bodů
10
Nádherný film, kterému roky neubírají na kráse. Barva vůbec nechybí. Něžný romantický příběh je jednoduchý, ale zasazený do věčného města a s kouzelnou Audrey Hepburn a s neuvěřitelně charismatickým a pěkným Gregory Peckem je bomba, na kterou se vždycky ráda podívám.
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
10
Fantastický film s nádhernou Audrey. Nemá cenu cokoliv dodávat. Bez debat nejkrásnější filmová romantická komedie v historii kinematografie. Jasných 100%
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8.5
Na tohle se opravdu dá koukat mnohokrát, i když téma princezny inkognito bloudící městem a potkávající švarného junáka, který ji chce nejdříve mrzce zneužít pro vlastní obohacení, leč pak se do ní zamiluje, je už léty notně provařené. Jenže Audrey Hepburn je prostě tak krásná a kouzelná, Gregory Peck šarmantní a charismatický a černobílý Řím tak skvostně nasnímaný, že se divák rád nechá znovu polapit atmosférou této filmové klasiky.
MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
10
Skvělý film, který staví základ přemnohým klišé, avšak z nich vychází zcela nekýčovitě a originálně. On totiž ony nám tolik známé situace nebere jednu za druhou, nýbrž se jim zručně vyhýbá. Závěr je pak pocta scenáristické práci jako takové. Trošku mi to připomínalo La La Land, někde jsem zahlédl i části, které Amélie z Montmartru doslovně cituje. Po Někdo to rád horké největší romantický klenot klasického Hollywoodu. Šarm, elegance, krása a láska. Zkrátka nádherné.
petas.sl
234 bodů
7.5
Srandovní scény, oddechový černobílý fajn film
silentshadow
131 bodů
10
Jedna z nejlepších romantických komedií Audrey Hepburn.