Recenze seriálu True Blood: Pravá krev

76%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
6
První série - 65% Druhá série - 55% Hype největší. Kýč ještě větší. Největší omyl HBO (vzhledem k vysoké laťce stále průměr). První řada ještě něco skýtala, ale pak se plácání pátého přes deváté začalo nevyplácet. Na konci druhé série jsem opustil palubu a plavu ke břehu. Jen nevím - myslejí to tvůrci vážně, nebo to má být parodie?
kunafix
kunafix
20 052 bodů
6
Tohle aspiruje na nejlepší seriálovou úvodní znělku, co jsem kdy viděl. Ale to není všechno. Ujeté postavičky (LaFayette, válečnej veterán Terry, no vlastně každej má něco do sebe) a prostředí malého městečka v lesích mi vzdáleně připomíná Twin Peaks, akorát tady to není jen mysteriózní, ale navíc ještě upírské a jinými bytostmi plné (čímž neřikám, že Twin Peaks je horší). První série mě bavila, bylo v ní dost ujetosti, sexu i krve a nějaký Stmívání se s tímhle nemůže vůbec srovnávat... Druhá série těží z rozjetosti první série a těží z ní rozjetostí první kategorie. O co je tam méně krve, o to víc je tam sexu. Což neznamená, že krve je tam málo. Je to originální a to je super. A rudovlasá upírka Jessica (Deborah Ann Woll), to je postava, na kterou by se člověk mohl dívat pořád (a nejenom dívat, je krásná). Na rozdíl od upíra Billa, jehož obsazení Stephenem Moyerem není zrovna žádná hitparáda. Třetí sérka se nám trošičku sračkuje - postavy se chovají někdy dost divně, až tupě, někdy až docela úplně stupidně, ale je tam horší kix - a to, že postupně všechny postavy jsou buď nějak zapletené s nějakou mystickou bytostí... nebo jsou tou bytostí sami. Ano, scénáristi si asi spolu užili nějaký orgie nebo něco, ale nevzešlo z toho nic moc dobrýho. Tím ale neřikám, že to je vyloženě špatný. Existuje hromada mnohem horších šaškáren. Nechám se překvapit 4. sérií a pak se rozhodnu, jestli tomu snížím hodnocení... Ano, bohužel, snižuju. Čarodějka Marnie to celý dost zamarnila, ale nebyla to jenom její vina. Dost tam ubylo sexu a nahoty, krve taky celkem málo, ale nejhorší je, že snad úplně každá vedlejší postava má najednou nějakej problém nebo je nějak zapletená do něčeho propletenýho. Zapletení a zaleptaní a zasyflení jsou asi ti scénáristi, kterejm dochází dech a lubrikační gel. Je mi to kurva líto, že se to takhle sračkuje... Ani v 5. sérii se nic moc nezměnilo a všechno se tam až moc komplikuje a nikoho už ani nepřekvapuje něco nadpřirozeného. Nápad s vílami byl do jisté doby ještě celkem tolerovatelnej, ale v této sérii už to bylo trochu moc. Ten jejich skrytý klub s tanci a oblečky jak z nějaké hippie-barbie-homosexuální éry (s podobně laděnými postavami) mě tam docela psychicky týral. Taky upíří celosvětové spiknutí nebo Lafayette jako médium nebo Terryho prokletí prorokující mu smrt ohnivou příšerou Ifrit - taky špatně. Chjo. V 6. sérii je hlavním padouchem upíro-vílí klon, který má schopnosti obou druhů, Bill coby božský pokračovatel pokrevní linie bájné (a možná první) upírky Lillith a taky nějakej ten tábor smrti pro upíry. A to už je trochu moc. Úplně se to odklonilo od tajuplnosti prvních sérií, což je veliká škoda. Ale co chcete pořád vymýšlet, že. Tak a je tu poslední, sedmá a docela zbytečná loučící série. Toho loučení tam bylo až až a patosem se to hemžilo jedna báseň. No, tak už to holt u seriálů bývá - rozjede se to dobře, ale časem se to zkazí. Už mě to ke konci vlastně ani moc nebavilo.
hanys_
hanys_
18 781 bodů
8
Rozhodně ne dokonalé, ale rozhodně dokonale návykové. První série byla vážně pecka, pak už to sice kvalitativně dost kolísá, ale ani po těch 5. sériích s tím nemám chuť seknout. Takže ještě víc krve a šílených zápletek Alane. 7.5/10
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Tak sedm let kvalitního seriálu je za mnou. Pro milovníky filmů typu Twilight je to lahůdka. Jednoduše řečeno: Upíři, lidé (a jiné příšery) spolu řeší vzájemné vztahy. Začátek seriálu je pecka, samej sex a krev, potom průměr a poslední epizoda zase TOP. Na druhou stranu můžu říct že si seriál na rozdíl od ostatních drží celou dobu stejnou linii, v podstatě žádný díl nění lepší nebo horší. Určitě bych zkrátil každý díl z cca 57 minut na standardních 42 o ty občas zbytečné proslovy. Každopádně seriál určitě doporučuju. ´´Jedním dechem to může být i zážitek´´ 78%
Motinski
Motinski
7 387 bodů
6
Po prvej sérii celkom spokojnosť, no stále prevažuje istá nechuť k tomu pozerať ďalšie série. True Blood ma nevedelo strhnúť ako iné seriály, no zároveň ani jedna časť nebola zlá. Prevedením určite nie pre každého a spojenie čierneho až absurdného humoru s teen hororom celkom originálne. Niektoré veci boli síce u mňa cez čiaru a občas mi vadilo aj profilovanie postáv počas príbehu, určite ale nič neoľutujete keď tomu date šancu.
buwol
buwol
4 903 bodů
8
1.seria***** 2.seria 4 a pol**** 3.seria 4****
Fanik
Fanik
3 078 bodů
6
Takový tvrdší stmívaní ale s mnohem lepšími herci.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
10
Mooc povedený seriál(knížka také)svělé obsazení nechybí drama,romantika a erotika skutečně povedený hororový děj.A to i po dalšíchserii se da pořád na co dívat je to opravdu něco nového a jiného.Prostě povedený upíří seriál.
andilek13
andilek13
78 bodů
10
Tenhle seriál je boží, i když trošku připomíná porno :D Ovšem ztvárnění Erika je úžasný. Jen mi do toho moc nesedí Bill..jinak velice zajímavé téma :)