Poslušně hlásím

81%
Poslušně hlásím
Poslušně hlásím: Tak se v úvodu druhého dílu filmové adaptace Haškova románu Dobrý voják Švějk představuje jeho hlavní postava Josef Švejk. Se svéráznou typicky českou postavičkou vojáka Švejka se tentokrát setkáte na cestě na frontu a nakonec přímo v bojové linii. Můžete se podívat na jeho slavné vlakové příhody a také zřejmě nejslavnější epizodu románu, Švejkovu budějovickou anabázi. Nechybí scéna s tajně koupeným koňakem, epizoda se Švejkem coby falešným ruským zajatcem, včetně soudu, ani scéna v níž je poručík Dub přistižen v bordelu. Přestože kritika nenechala po uvedení do kin, na filmu nit suchou, je dnes Steklého adaptace bezpochyby tou nejslavnější a nezapomenutelnou.



Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
3
Švejk mi nikdy nepřirostl k srdci ať už se jedná o filmy nebo o knižní předlohu. Ty jeho neuvěřitelné historky,které zažívá díky své blbosti (nebo genialitě)mě prostě příliš neokouzlili. Nikomu neberu,že je to česká klasika,ale v mých očích to prostě takové kvality nemá.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
9.5
Švejk je moje srdcovka. Nemyslím si, že jsem národ Švejků, protože to bychom nebyli tam, kde jsme. Švejka beru jako totálního magora, který trošku švejkuje, trošku je to holt blb :) Tento film mám spojený s vánocemi stejně jako třeba klasické pohádky a nikdy si ho nenechám ujít, mám-li možnost se dívat. Rudolf Hrušinský je v tomoto filmu opět geniální. Druhý díl se mi líbí o něco více.
sabule
14 227 bodů
8.5
Přitroublý Švejk je prostě bomba,na kterou se nezapomíná a jeho umění dostat se z každé šlamastiky je nenapodobilelné!

Dodatečné informace

Původní název:
Poslušně hlásím (více)
  • Československo Poslušně hlásím
  • Československo Beg to Report
  • Československo Poslušne hlásim
  • Československo The Good Soldier Schweik 2: Beg to Report, Sir
Premiéra v ČR:
3. 1. 1958
Distributor:
Národní filmový archiv
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Poslušně hlásím je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Poslušně hlásím


Podobné


Powered byJustWatch