Pyramidy

72%
Pyramidy
Plakát traileru
Píše se rok 2480 před Kristem a v této části Sahary nespatříte nic než přesýpající se písek. Ale to vše se má brzy změnit. Až sem na lodích připlují tisíce mužů ze všech provincií starověkého Egypta, až nalámou miliony tun kamene a dovlečou ho na pouštní pláň, aby dokázali zázrak a postavili podle tajného plánu hrobku svému králi Chufewovi (dříve užívaný přepis jména: Cheopsovi). Více než 4000 let považovali lidé tento nejstarší a současně jediný dochovaný ze Sedmi divů světa za jedno z největších mystérií naší planety. Nyní před vámi sejmeme roušku tohoto tajemství. Výsledky nejnovějšího historického výzkumu a nejmodernější vizuální technologie umožní vrátit se zpět v čase a podívat se na Velkou pyramidu v Gíze očima mužů, kteří ji vybudovali. Vybrali jsme si proto jednoho z nich. Není to skutečná historická postava, nicméně události v tomto příběhu Velké pyramidy vycházejí z dochovaných záznamů. Počínaje jeho cestou na místo stavby, přes oblečení, které nosil, až po nezměrné množství práce, která mu byla uložena. Jmenuje se Nakht a toto je příběh jeho života a Velké pyramidy...



Fingon
16 886 bodů
6
Starým Egyptem jsem se zamlada zabýval celkem důkladně, takže žádná z informací pro mně nebyla nová, a to mě celkem naštvalo - na dokumenty se dívám proto, abych se něco nového dozvěděl. I když natočeno je to vcelku dobře, počítačové animace nebijí do očí svou umělostí.
bidlobox
3 802 bodů
6.5
Celkem povedený dokument BBC o stavbě pyramid. Sic mohl být mnohem mnohem lepší, kdyby se tvůrci tak nespoléhali na jedinou teorii, pár strohých faktů a z dnešního pohledu přeci jen trochu fádní počítačové triky. Sic celek nevyznívá stoprocentně přesvědčivě a občas nudí, nechybí několik uvěřitelných, zapamatovatelných scén.

Dodatečné informace

Původní název:
Building the Great Pyramid (více)
  • NSR Pyramidy
  • NSR Building the Great Pyramid
  • NSR Die Pyramide - Ein Weltwunder entsteht
  • NSR Länder - Menschen - Abenteuer - Die Pyramide: Ein Weltwunder entsteht
  • NSR Pyramid
Země původu:
NSR, Německo, Velká Británie
Ocenění:
Žádná ocenění