Pějme píseň dohola

72%
Pějme píseň dohola
K prvním citovým i sexuálním zážitkům lze přijít různě, docela spolehlivé bývaly zejména pionýrské tábory, hojně pořádané za minulého režimu. Zjišťuje i poněkud vykulený praktikant, jenž se jedné takové akce účastní. Vznikla nahořklá komedie, zajisté přesná v jednotlivých detailech a postihující obvyklé táborové stereotypy, avšak v celkovém vyznění tvůrci - scénář napsali Jan Hřebejk a Petr Jarchovský - zápolí s určitým výrazovým zmatněním. Snímek režiséra (a později hlavně producenta) Ondřeje Trojana provázel až nespravedlivě přehlíživý postoj publika. (CS Film)



Pete69
Pete69
31 382 bodů
6.5
Porevoluční mírně naivní snímek, ale právě svou naivitou, jistým amaterismem a jednoduchostí je zajímavý. Kdo z nás nebyl na táboře.. lásky, opilí vedoucí, průšvihy dětí, stezky odvahy.. Působí to realisticky a tak trošku z nostalgie mohu řici, že se mi film celkem líbil - 65%
xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
6
Tenkrát si třeba ještě mohli diváci myslet, že to, jak postavy mluví jako nerealistické halucinace, je známka autorské invence, kdeždo dnes už víme, že v Jarchovského světě spolu takhle lidi prostě mluví víceméně vždy (a čím je to méně, tím je to více). Ale jinak jako jo... vzhledem k tomu, co jiného se dělo na začátku devadesátých let, tak teda jako jo. Jen trochu méně té křečovitosti a trochu více souvislosti mezi postsynchrony a děním na obraze... a bylo by to vyloženě ok.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
8
Tak to je to nejlepší scénář, co kdy vyšel z péra scénáristické dvojce Jarchovský x Hřebejk. Na štěstí to Hřebejk netočil, protože ten by z toho udělal zas nějakou slátaninu. Tohle aspoň působilo úplně civilně, reálně a většina neznámých hereckých tváří k tomu jen a jedině přispívala. Takhle každej zavzpomíná na svý zážitky z takovejch pionýrskejch táborů smrti a dýchne na něho atmosféra. Postavy filmu představují klasické archetypy osob vyskytujících se na táborech, takže každej v nich může srovnávat s těma svýma. Pokud někdo uznává Sněženky a machry, tak tohle hraje na stejnou notu. Několik fakt skvělejch situací, úsměvnejch situací i situací k smíchu. Podtrhuju herecké výkony, i když pro někoho amatérské, pro mě však na nic si nehrající, což je základ hraní. Za zmínku stojí, že koláže dělal kultovní představitel divadla Sklep, akademický architekt David Vávra, asi kamoš režiséra Trojana, kterej je taky ze Sklepa.


Dodatečné informace

Původní název:
Let's All Sing Around (více)
  • Československo Pějme píseň dohola
  • Československo Let's All Sing Around
  • Československo Let’s Sing a Song
Premiéra v ČR:
15. 7. 1991
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Přístupnost:
12+
Čeština:
Pějme píseň dohola je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch