The Hunt for Gollum

61%
The Hunt for Gollum
The Hunt for Gollum
Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.



xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
6
Pouhá imitace Jacksonova stylu. Aby byl tenhle amatérský film zajímavý, musel by být nějak inovativní, nebo reflektivní. Věřím, že pro partu lidí bylo zajímavé to tvořit a odvedli slušný kus práce, ale pro mě není zajímavé na to koukat.
muzz
muzz
18 035 bodů
10
Pěkně udělaný film, amatérský, tzn. udělaný nadšenci, kteří si sehnali sponzory a vytvořili dílko, za které by se ani Peter Jackson nemusel stydět. Však si taky museli sehnat povolení jak od Saula Zaentze (majitel práv skoro na všechno od J.R.R.T., před čtrnácti dny zemřel, to jsem zvědavý na tu rvačku o jeho firmy) tak od Jacksona, protože styl, atmosféra, samotná skvostně udělaná postava Gluma, kamera, střih filmu, hudba, podoba herců, jsou až neuvěřitelné, jako by to byl samostatný díl Pána prstenů (děj se odehrává v období v knize zmíněném jen pár větami - Glum se v hledání prstenu dostal až do Mordoru, kde byl zajat a vyslechnut - prásknul Pytlíka z Kraje :) - a po té puštěn, aby byl chycen Aragornem a taktéž vyslechnut Gandalfem, pak ale utekl zeleným elfům z Mirkwoodu, o čemž na radě v Roklince smutně referuje Legolas). Osobně mám verzi, kde na závěr účastníci na oslavu konce natáčení křepčí a tančí, skvěle udělané skřetí masky jsou dole a jsou vidět herci a herky, samí mladí nadšenci. Film je navíc kupodivu nečekaně vtipný. Opravdu tleskám za povedenou snahu. Kromě tohoto Honu na Gluma doporučuji i další amatérský film Zrození naděje, o rodičích Aragorna a těžkém životu hraničářů v Eriadoru. Ke všemu existují české titulky.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Myslím si, že to co dokázali tvůrci tohoto díla je obdivuhodné. Pro mne znamená Tolkienův svět mnoho, a rozhodně bych nepodporoval jeho hanobení, čehož jsem se z počátku obával. Ale musím uznat, že jsem mile překvapen. Samozřejmě, že se to nemůže rovnat s originálním zpracování, ale tím jak se to tomu blížilo jen doufám, že se tito nadšenci pokusí vstoupit do Středozemě ještě s dalším povedeným kouskem. 65%

Dodatečné informace

Původní název:
The Hunt for Gollum (více)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Země původu:
Velká Británie
Rozpočet:
0,01 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění