NANA

83%

Komentáře a recenze 2

Dle počtu bodů
ondrejxsima
ondrejxsima
374 bodů
8
Popravdě jsem docela dlouho přemýšlel, zdali mám seriál hodnotit. Bylo to totiž mé první anime, co jsem kdy viděl, takže to úplně nemám s čím porovnávat. Budu to tedy muset tak nějak hodnotit a porovnávat s jinými hranými seriály. Takže. Začnu asi postavami, co se týče postav, je seriál skvělý. Nabízí jich sice velikou škálu, ale každá z postav se znatelně liší od jiných, a tím že má NANA dost času na jejich představení, vůbec nevadí, že je jich tu tolik. Co se týče příběhu, je to trochu složitější. Jsou tu absolutně skvělé 9/10 díly, u kterých si říkáte, že se díváte na nějaký hyper propracovaný anime seriál, a jsou tu taky díly a příběhové linky, jež jsou spíše průměrné a ne moc zajímavé a musíte je "přetrpět", abyste se dostali k tomu zajímavému. Ale na druhou stranu příběh jako celek funguje. Věc, co musím opravdu vypíchnout je hudba. Intro z první části seriálu si pouštím pořád, i přesto že už jsem seriál docela dávno dokoukal. Všechna hudba v NANĚ je neuvěřitelně chytlavá a sedí přesně do příběhu. Nebýt těch některých otravných příběhových linek, jednalo by se o téměř dokonalý seriál. Dávám 7,5/10
lzap
lzap
55 bodů
8
Ne nadarmo je to jeden z nejlépe hodnocených shoujo animáků, navíc hudební tematika je bonus. Velmi specifický styl kresby, dobrá hudba i když Bocchi the Rock má hudbu o dost lepší. Trošku se to táhne a v druhé půli postavy ztrácí dech. Ale je to dílo tak specifické, že stojí za to ho vidět.

Dnes by to asi neprošlo, ale cigaretu si tam zapálí cca jednu za každé 2 minuty. Tak jsou to rockeři, že ano. Bohužel na Crunchyroll není v ČR k dispozici. Zatracený licence, ale nic s čím by si neporadila VPN služba :-)