Obsluhoval jsem anglického krále

69%

Komentáře a recenze 34

Dle počtu bodů
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8.5
Jiří Menzel opět ukázal, že natočit impozantní film pouze podle knihy dokonalého spisovatele Bohumila Hrabala, pro něj není nijak složitý úkol. Posledním dílem těchto dvou velikánů, Obsluhoval jsem anglického krále, je nádherné zpracování příběhu, který by měl chytit asi každého...
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6
Stará škola, pomalejší tempo...už jsem viděl výrazně lepší Hrabaly od mistra Menzela. Lasica, Kaiser, Huba, Abrhám...hezky jim to hraje.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 112 bodů
2
Ten film mě vysloveně urážel. Nejprve jsem se z toho musel vypsat tady a potom s chladnější hlavou tady.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
7.5
Filmů, poetických jak dějem tak obrazovým zpracováním, je jako šafránu a přiznám, že se na ně většinou nedá moc koukat. Tento je však světlou výjimkou. Je to lehoučké, jemňoučké, humorné a - což je nejlepší - pravdivé. Žádné přemýšlení, žádné pointy, jen příběh. Menzel dostál své pověsti Hrabalovského barda a svým zpracováním se zařadil ke klasikům příběhu typu bratří Coenů. A ještě jedna věc: podle mě je to spíš pro pány:-)
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
7.5
Obsluhoval jsem anglického krále je takový český Vlk z Wall Street, kdy máme možnost pohlédnout na vrchol elitářské společnosti, která je jen o penězích, kurvách a hromadě jídla. Jan Dítě se ze zakomplexované nuly stává někým, byť jej mezi sebe nepřijímají a nakonec nachází klid v prostém životě. Hrabalova satira tu jde opravdu vidět, některé obrazové výjevy ji pak dávají až do extrému. Škoda, že se do filmu nedostalo z knihy více, to by muselo dílo zřejmě vyjít jako minisérie nebo být alespoň o půlhodinu delší. Příhodu se soškou, retardovaného synka i šílenosti v táboru pro milionáře bych totiž rád viděl. Jsou tu i slabší místa, kdybych nečetl hned před filmem knihu, hodnotil bych asi níže. 75%
harry456
harry456
2 437 bodů
0
Mě se to vůbec nelíbilo. Děj byl úplně spatlaný dohromady.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8
Nádherný film . Jiří Menzel se opravdu cítí u Hrabala jako doma. Mám rád Hrabalovy prozy a o to víc oceňuji Menzlova zpracování, Není co dodat.
miza
miza
2 336 bodů
7.5
Menzel-Hrabalperfektní to škola a souhra.
65David21
65David21
1 852 bodů
10
Tak tohle stálo za to! Fenomenální, krásný film se skvělým příběhem, dle stejnojmenné knihy od Bohumila Hrabala. Neskutečně mě to zaujalo, ten vizuál! ta hravost! Nikdy v životě bych neřekl, že je to český film kdyby to nebylo v češtině a herce bych neznal. Fakt úžasný. THIS IS FCKING CINEMA!
hroufie
1 416 bodů
8.5
Dle předlohy "mistra slova" precizně odvedená práce. Hrabal by jistě snímek velmi ocenil.