Obecná škola

85%

Komentáře a recenze 35

Dle počtu bodů
Sheemas
Sheemas
737 bodů
9.5
Česká klasika, s vynikajícím obsazením a hláškama, které nás budou provázet ještě velmi dlouho. Skvělý Jan Tříska jako neústupný učitel Igor Hnízdo, dále pak Libuše Šafránková nebo Rudolf Hrušinský (a jeho již slavná pozvánka do ředitelný). Jan Svěrák a Zdeněk Svěrák zde předvedli co dokážou a nomice na Oscara byla zasloužená.
marvan
marvan
616 bodů
7.5
Film jsem bohužel viděla až nyní, i když DVD jsem měla doma, ale až moment úmrtí a program televize mě přemluvil...škoda, že Jan Tříska už další film nepřidá, Po strništi bos jsem viděla minulý měsíc, a život je již někde jinde...Role Igora Hnízda tak zůstane legendou.
Dany Jones
600 bodů
10
Výborný český film z pera pana Zdeňka Svěráka pod taktovkou jeho syna Jana. Klasika plná úžasných scén a dnes již zlidovělých hlášek, které jsou dobře situované v celé délce filmu. Výkony všech herců jsou skvělé. Samozřejmě bych mohla jmenovat pány Třísku, Svěráka, Hrušínského či paní Šafránkovou a Kolářovou, ale pochvalu si zaslouží všichni, hlavně děti.
Dubínka
577 bodů
9
Tady duo Svěráků opravdu zabodovalo. Nadhled, nadsázka, perfektní humor.
barborasalome
barborasalome
522 bodů
9
Vynikající film, skvělé herci.
lord
lord
423 bodů
10
Tak tento film opravdu můžu. Je dokonce jedním z mála českých výtvorů, kterým jsem ochotný dát 100%. Nevím, zda by vznikl se stejným scénářem o pár let dříve. Tak jak byl vytvořen v roce 1991 se mi ale moc líbí. Má všechno. Vtipné hlášky, skvělé herectví, výbornou hudbu a skvělý přenos atmosféry doby.
dubjanka
416 bodů
7.5
Igor Hnízdo - nenapodobitelný Jan Tříska. Tenhle film miluji a vracím se k němu velice ráda. Vsadím se, že spousta dnešních učitelů by svoje svěřence s úlevou svěřilo do péče učitele Hnízda :-)
Stoupa34
270 bodů
10
Super film. Nezapomenutelný Igor Hnízdo - tak potřebný v dnešních školách :-)))) Oddechovka jak má být. Člověk se zasměje, pobaví.
bubu
112 bodů
9
dnes už kultovní film
PeřinkaA
PeřinkaA
97 bodů
8.5
Klasický film Zdeňka Svěráka, který potěší celou rodinu. Vesnický humor mám ráda. Filmové pojetí z pohledu hlavního představitele, chlapce Edy, který prožívá různé trampoty. Hlavně neplechy se svým kamarádem. Velmi povedený film a spousta hlášek. Kdo chce vidět idiota, ať se dostaví do ředitelny. :)