O statečném kováři

70%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
o Statečném kováři považuji za celkem slušnou pohádku,která i přes svou "televizní" vizáž dokáže nabídnout ucházející příběh ve kterém je jasně ukázáno,že dobrota vítězí nad zlem. Pavel Kříž je v hlavní roli super a podává zde svůj typický "básniskovský" výkon.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Klasická pohádka s neskutečně vtíravou melodií, kterou si pískám ještě pár dní po shlédnutí :) Mikeš se mi sice moc nelíbí jako postava.... ale pohádka je velmi dobrá, klasické téma, dobro-zlo a nástrahy, které život přináší každému v podobě chamtivých lidí.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6.5
"Básníky" jsem asi nikdy celé neviděla, ale Pavla Kříže mám spojeného s neohroženým kovářem Mikešem a nezbytnou palicí, přehozenou přes rameno. Byl tam moc pěkný a sympatický. Rovněž Jiří Knot jako mlynářský pomocník Matěj mne zaujal. Není to v ničem převratný film, ale důležité je, aby vytvořil pohodu a nebyl trapný. U některých pohádek právě z osmdesátých let (a nebo současných) mám místy pocit trapnosti a to není dobré. Na takovou pohádku se prostě nemůžu těšit nebo si ji chtít znovu pustit. Kéž by všechny ty průměrné pohádky vypadaly jako "O statečném kováři"!
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6
Pěkná pohádka s dobrými efekty,ale spíše prúměrný film.
LenkaVL
LenkaVL
2 331 bodů
6.5
Docela hezký film na který se dá koukat. Jelikož ho vysílají několikrát za rok, tak se tomu člověk ani nevyhne. I když zápletka kdy neurozený chlap zachraňuje princeznu nebo v tomto případě princezny a bojuje se záporákem není moc originální, koukat se na to docela dá.
  • hezké exteriéry
  • Kříže coby hlavního hrdinu moc nemusím
  • boj dobra se zlem nic moc
Veronika Rada
Veronika Rada
921 bodů
8
Klasická pohádka. Nádherná hudba, neokoukané kostýmy a herci co tehdy byli všude dnes jsou vzácní. Jako velký bonus Petr Čepek jako čaroděj.
zuz
zuz
395 bodů
10
Jedna z dalších super pohádek.Má naprosto úchvatnou pohádkovou atmosféru.Hudba je dokonalá.Oproti jiným pohádkám je tu to strašidelno zpracováno velmi dobře.Pavel Kříž v hlavní roli nepřekonatelný.Princezny hezké.Není co dodat.
julie-kosikova
6 bodů
10
jedna z dalších super pohádek.Má naprosto úchvatnou pohádkovou atmosféru.Hudba je dokonalá.Oproti jiným pohádkám je tu to strašidelno zpracováno velmi dobře.Pavel Kříž v hlavní roli nepřekonatelný.Princezny hezké.Není co dodat.
Smazaný uživatel
0 bodů
4
Oproti jiným (i starším) pohádkám mi tato přišla dost laciná a nedodělaná.