O myších a lidech

80%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8
Tento snímek jsem si opravdu užil, moc pěkná práce Garyho Sinise, který se ujal režie, ale i jedné z hlavních rolí. Skvělý výkon Johna Malkoviche, který film spolu se Sinisem táhli od začátku do konce. Příběh sám o sobě nepotřebuje moc představovat a tak nezbývá než říci, že se ho povedlo převést na filmové plátno opravdu moc dobře.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Zdařilá adaptace, která jde možná až moc na jistotu, ale i tak je stále dost silná sama o sobě. Skvělé herecké výkony a téměř žádná hudba dávají vyznít všem těm emocím, které film obsahují. Bohužel je to přese všechno poněkud pomalejší a zdlouhavější, zvlášť, když konec je notoricky známá věc, která moc nepřekvapí. Jinak jde ale o moc dobrý film. 70%/80%
lamps
lamps
15 150 bodů
8.5
Snad nejvěrnější představitelné zpracování slavného románu, které maximálně těží z excelentního hereckého obsazení. Jak slabomyslný Lennie v podání Johna Malkoviche, tak i jeho humánní ochránce Gary Sinise představují takřka ikonické filmové postavy a přestože příběh plyne pomalu, dlouho bez výrazných dramatických zvratů, díky nim a také Steinbeckovým nadčasovým myšlenkám se sleduje více než příjemně. Film by sice mohl být trochu kratší a údernější, ale to by zase zcela nevynikla ta atmosféra doby a rasového napětí, ta upřímnost a věrohodnost v práci s titulními charaktery.... Zkrátka a dobře - skvělá adaptace...
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Mě k "dokonalosti" chybělo víc scén, kdy se prostě vžijete do role hlavních hrdinů. Jinak dobře obsazený jednoduše krásný film o životním snu, který se ne vždy podaří.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
9
Tehdy v devadesátém třetím jsem to viděla se školou v kině a nutno říct, že to zanechalo v paměti hluboký zážitek, který jsem si teď jen osvěžila. Výborní Gary Sinise a John Malkovich ve filmu podle románu Johna Steinbecka, který je trochu o tvrdé práci na farmě v období po hospodářské krizi, trochu víc o touze po lepším životě, ale ze všeho nejvíc o přátelství.
bidlobox
3 802 bodů
9
Perfektní. Viděl jsem už kdysi se školou v kině a moc mi ta story chytla u srdce. Škoda, že se Gary Sinise nevěnoval rejži i později.
Miller
Miller
2 220 bodů
10
Velmi dojemné (ke konci jsem brečel asi stejně, jako ženy u titaniku), krásně zpracované drama. Gary Sinise by měl dostat nominaci na oscara za nejlepší režii, Malkovich měl získat oscara a MacMillan by si zasloužil aby jeho záběry byly v UNESCO. Tento film mě odrovnal, hlavně výkonem Johna Malkoviche, který předvádí něco nevídatelného. 100%
TechCluster
TechCluster
599 bodů
8
Film se hodně drží knižní předlohy, takže pro líné studenty kteří mají tuto knihu v maturitním seznamu je to plus. Ale raději bych teda být vámi četl knihu. Film má trošku pomalejší tempo což je dáno ale příbehem. Herecké výkony jsou dobré a musím pochválit herce Lenniho který to hraje senzačně.