Černá zmije IV

82%
Černá zmije IV

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9
Pro mne je čtvrtá série tou nejzábavnější vůbec. Zasazení do první světové války se mi líbilo nejvíc ze všech různých historických období a řekl bych,že i hercům sedlo nejvíce. Rowan je klasicky boží a většina seriálu leží jen na jeho komediálním umu. I přes komediální strunu se tentokrát Černá zmije snaží sdělit i hlubší myšlenku a myslím,že se mu to i daří.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
První světová. Edmund neintrikuje, jen se snaží přežít a pokud možno dostat se na bezpečnější místo, skvělá postava Darlinga, Baldrick a jeho kafe...možná vážně nejlepší série, hlavně díky závěrečnému melancholickému dílu a skvělé epizodě se soudem.
Fingon
16 886 bodů
8
Druhá řada zůstala nepřekonaná, ale je to lepší než řada třetí.

Dodatečné informace

Původní název:
Blackadder Goes Forth (více)
  • Velká Británie Černá zmije IV
  • Velká Británie Blackadder Goes Forth
  • Velká Británie I mavri ohia sto metopo
  • Velká Británie Musta Kyy: Sarja 4
Země původu:
Velká Británie