Mutant

57%
Mutant
Mutant
Když v roce 1974 poslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, nikdo netušil že zpráva nezůstala bez odpovědi. Pouze vláda. Výsledkem dlouholetých výzkumů s kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Po jejím útěku z přísně tajného laboratoře je najat tým, který ji má najít ... Na tvorbě zmutované Sil se podílela švýcarská výtvarnice legenda HR Giger.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
6
Dnes už takřka zapomenutý sci-fi hororový snímek o spojení mimozemského DNA s lidskou a co z toho vzešlo. Tvůrci se nijak neobtěžovali o nějakou originalitu a tak stvořili jakési monstrum z počátku v podobě půvabné ženy, která z laboratoře uteče a celé dějství vlivem toho je o její honbě a její touze se spářit. A jak jinak, později se promění v odpudivou příšernost napadající kde koho. Místy napětí vyznívá, ale přesto se zdají být mnohé scény přeci jen zbytečné či zbytečně natahované. Co se týče digitálních efektů, snímek rapidně zestárnul. Byť šlo ve své době o standart, dnes už jsou bohužel k smíchu. Za zhlédnutí však rozhodně stojí, jen od toho nelze očekávat nic významného.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Ještě si živě pamatuju, jak jsem si vlakem vezl kazetu s Mutantem a ten stísněný pocit při sledování...Takhle po letech už to samozřejmě nebylo tak žhavé. Natasha Henstridge se chce nechat oplodnit (kdo by odolal) a banda parádních kazi..uků se jí v tom snaží zabránit. Má to docela náboj, ale škoda dost slabého závěru.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Z nějakého důvodu se tento film hrál v českých kinech a já jsem na něm byl ve svých čtrnácti. Od té doby jsem ho dost možná ještě párkrát viděl. Film má dvě velké devizy. První je Natasha Henstridge, která se mi vždycky moc líbila a tím druhým je ta výborná loutka od H. R. Gigera. Jinak několik scén z tohoto filmu jsem viděl několikrát přetočený bez jeho zmíněný třeba v pár komiksech od Marvelu nebo X-Files, takže ono to vlastně tak špatný taky není.

Dodatečné informace

Původní název:
Mutant (více)
  • USA Mutant
Premiéra v ČR:
21. 9. 1995
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
35 mil. USD
Tržby:
113,37 mil. USD (celosvětově)

Další z kolekce Mutant


Powered byJustWatch