Harry Potter a Relikvie smrti - část 1

74%

Komentáře a recenze 77

Dle počtu bodů
Duffman97
Duffman97
1 618 bodů
8
Když jsem tento film viděl poprvé,nemohl jsem uvěřit co udělaly s mojí oblíbenou ságou.Při druhém shlédnutí mi ale došlo že toto je jen příprava na to co nás čeká v druhé části.A tak je nutno také ktomu přistupovat.80%.
Marchikt
Marchikt
1 585 bodů
9
Pravda. Téměř se vším, co jsem tady četl bych souhlasil. Jenže jako u prince dvojí krve se postavím proti většině a řeknu, že jsem si to zase moc užil. Temnější stylizace a Yatesova režie je super. Absence Bradavic mi vlastně tolik nevadila. Civilnější feeling mě bavil a nepřišel mi nudný. Hodně lidí bere scénář jako plochou věc, což je do jisté míry pravda (hodně podobný případ s minulým dílem). Však zde je to zapříčiněno rozdělením do dvou dílů (pořád si myslím, že je to lepší volbou než udělat jeden film). Někdy se až moc protahovalo dlouhými a zbytečnými záběry. Na druhou stranu mě to díky tomu ještě víc vtáhlo. Inu budu si stát za svým. Myslím si, že film v rámci osmi dílné série funguje skvěle. Nejedná se o bezchybné dílo, ale patří do té lepší půlky Potterovských adaptací. 9/10 ať nežeru (mimo jiné první a zároveň poslední HP film na kterém jsem byl v kině)... PS: v nadhodnocování musím pokračovat i v předposledním filmu ;)
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
10
Naprosto nádherná kozelnická serie plná úžasných efektů.
Cechulda
Cechulda
1 353 bodů
9.5
Předehra před ukončením celé úspěšné série, která u mě zapříčinila, že jsem téměř odpočítával dny, kdy příjde poslední díl. Perfektní práce s efekty. Bohužel se do prvního dílu závěrečného pojednání nevešlo vše. Ale to už vynahradí poslední díl.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
8.5
Perfektní začátek zpracování na dva díly rozděléné poslední knihy. Rozdělení filmů nevadí protože předloha je opravdu vydatná. Doporučiji vidět najednou.
Rapaport
Rapaport
1 016 bodů
8
Tenhle díl považuju vpodstatě za zbytečný. Byl to samozřejmě jen marketingový tah, ale narušilo to jinak dobře odsípající sérii.
Ciiiri
Ciiiri
949 bodů
9.5
Velmi pěkný film, už od začátku plný napětí a hrůzy. Při hledání viteálů mi film přišel trochu zdlouhavě a nudně natočen (než kniha), také mi chyběli velmi důležité detaily, které podle mého názoru měli ve filmu zaznít. Jeden z filmů, které musíte vidět. Pro fanouška fantasy a HP úžasné!
Pavliss
Pavliss
904 bodů
9
Scénář: Steve Kloves, | Režie: David Yates, | Produkce: David Heyman, David Barron, | Hudba: Alexandre Desplat, | Kamera: Eduardo Serra, | Střih: Mark Day, | Produkční společnost: Heyday Films, Warner Bros., | Distribuce: Warner Bros. 250 milionů USD, | Tržby: 954,31 mil. USD (celosvětově), | Děj: Harry Potter a Relikvie smrti – část 1 se tentokrát neodehrává v bradavické škole. - V kouzelnickém světě nastaly nejtemnější časy. Voldemortova moc roste a s ní roste i jeho touha po krvi Harryho Pottera. Smrtijedů přibývá, a když se pán Zla zmocní ministerstva kouzel, je zle.
  • Postavy jsou super
  • Exteriéry
  • Hudba
JamesConnorGeek
823 bodů
8
Pěkné a pomalé krůčky vedoucí do finále ságy. Pro hodně lidi se může Relikvie Smrti část jedná zdát jako nudný a nezajímavý film. Já si ho užil, sice se nejedná o kdo ví nejlepší díl Harryho Pottera, ale pořád se mi líbil více než Princ Dvoji Krve. Kempovací část možná trochu slabší, ale i tak finále a příběh zvládnutý suprově. 75%
Profilová fotka
Smazaný uživatel
764 bodů
8
Výborný! Skvěle jsem se bavil, jeden z nejlepších - ne-li nejlepší film série. Jen si v kině mohli odpustit tu "přestávku". Vynikající scéna v zasedačce Voldemortovy party s háďátkem naznačila, že čas pro nevinnou zábavu už v sérii skončil a začíná pravá temnota. A nevím,proč si všichni stěžujou na to, že to je pomalý. Není to pomalý, je to přsně takový, jaký to má bejt. Harry Potter není komiks, ani videoklip, ale literatura. Beletrie. A autoři ji tentokrát velmi přísně ctí. Tleskám.