Věc: Počátek

65%

Komentáře a recenze 38

Dle počtu bodů
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
7
Čekal jsem prequel/remake klasického střihu,bohužel Carpenterův film nebyl jen o tomhle,ale v originále větší roli hrála ATMOSFÉRA,nedůvěra a děsivost strachu!A tu nám už trochu klapala slina a tak se vše obrací na akčnější-přímočařejší notu,která fungovala,ale na Carpenterovu klasiku z roku 1982,tehdejší mrazivo-bílý převrat mezi horory to nešilo namíru.Heijningen Jr. zvládl lekačky bez nejmenších problémů a pár momentů byli k pokoukání,ale ta ATMOSFÉRA mu pravidelně proklouzávala mezi prsty.Herec.obsazení nebylo taky správný výběr vína,kde vše zachraňovala Mary Elizabeth Winstead.Ve skratce Heijningen své řemesla celkem zvládá a s lepšíma scénářemema by mohl točit trvanlivější kousky.
Ombak_Penari
2 764 bodů
6.5
Mě ani původní Věc nepřišla jako kdovíjaká pecka a nejsem asi zatím ještě schopen posoudit jestli byla tak přelomová, takže tady jsem nijak extra zklamán nebyl. Dívalo se na to docela dobře a nenudilo to a to je asi tak všechno co bych k tomu chtěl říct...
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
8
Je tu veľa nevyužitých miest, ale predsa len, ide o remake a de facto prequel držiaci si sa pôvodnej atmosféry, ktorá sa mi kedysi dávno zapáčila.
farb
farb
2 064 bodů
8
Skutečně povedený prequel, který původní Věci nedělá ostudu ani v nejmenším. P.S.: Až se bude točit remake Vetřelce, tak jsem pro, aby Ripleyovou hrála Mary Elizabeth Winstead - ten plamenomet jí tak sluší :)
psico
psico
1 671 bodů
6.5
Lidé jsou zvědaví, tak zvědaví, že jsou schopni riskovat cokoli jen aby svou touhu uspokojili. A pak se zmrzlého mimozemšťana vyklube hnusák, která se dokáže proměnit třeba na vašeho nejlepšího kamaráda. Dobrá hnusárna :)
Rapaport
Rapaport
1 016 bodů
7
Ne uplně špatný scifi horor. Temná atmosféra mrazivé polární základny a k tomu vetřelec z vesmíru, který se umí vydávat za kohokoli z týmu. Děsivá představa. Jako film to nedopadlo zle, i když těžko překonávat Carpenterovu Věc. Tvůrci se pokusili o stejnou tísnivou atmosféru a vcelku se povedlo.
Veronika Rada
Veronika Rada
924 bodů
6
Promarněná šance. Překombinované, nikdo nestihne nic vyzkoumat, ale má řešení dřív než luskneš prsty. Dej jde příliš překotně a nemá tu napínavost původní Věci, která je za mě mistrovské dílo napětí a charakterů lidí kteřé drží pohromadě. Jediné co oceňuji je napojení obou filmů to je uděláno dobře, ale zbytek moc pohromadě nedrží. Škoda.
netherlord
netherlord
924 bodů
8.5
Celkem super :D Film byl zajímavej a napínavej.
  • nesnáším chapadla
  • ježiši fakt nesnáším chapadla :D
HardMovie
HardMovie
475 bodů
8
Dle mýho přímo vynikající prequel. Skuhrání, že je originál lepší, je jen zoufalá berlička, jak tohle sestřelit. Zkrátka nová doba, nový triky, stará dobrá atmosféra. A že tam je v rámci politický korektnosti černoch? A co, v původnim filmu byl taky. Slušný pokračování, který si s chutí dám společně s originálem!
Ferlovsky
Ferlovsky
213 bodů
5
V tomto případě druhý díl rozhodně horší než první... snažili se jít ve stopách původního filmu ale už tomu něco chybělo. Průměrné scifi