Souboj Titánů

62%

Komentáře a recenze 64

Dle počtu bodů
sugi
752 bodů
5.5
...Souboj Titánů 2010 je založen na trikových efektech a celý příběh tím trpí ... ... kdyby se spojily souboj Titánů 1981 s tímto , tak by vznikl kultovní film , ale takhle je to jen dobrá podívaná
bafik
710 bodů
7.5
tak mohlo to byt lepší no
martek
325 bodů
10
Film se mi moc líbil...
osch
osch
155 bodů
0.5
5% jen proto, že nelze dát méně. Fakt jsem asi ještě nikdy nebyl v kině na tak špatný film. Bohužel
jahudka
jahudka
151 bodů
10
Je to jiný příběh než Souboj Titánů z roku 1981. Něco chybí, něco je tam navíc, ale rozhodně je to zajímavá akční podívaná.
Djkoma
109 bodů
7
Nový Souboj titánů i v mainstreamových vodách letních blockbusterů představuje zajímavé zpestření, které je spíše "na motivy" původního filmu, než doslovný remake. Několik symbolů tvůrci vzali, promíchali, zamotali a zjednodušili. Prošli tak špinavých deset kroků k temnotě, novému "uchopení" záporáka i slečny vypravěčky za doprovodu (skvěle) dunivé hudby a hromady často i přehnaných digitálních efektů. Takový mix je zábavný, není nadupaný jako trailery, ale ani nezklame jako 300, která neměla po trailerech, co říct. Škoda výrazného "LOTR/HP feelingu", například pohled na Olymp/Argo nebo let na Pegasovi. Celé se to chvílemi tváří zbytečně cool a ukecaně na úkor nevyrovnaného tempa, ale to se dá překousnout. Hlavní novinka je naprosto odlišně vedená příběhová linie doplněná "tváří záporáka", kde je mytologie jen malý detail a vše je precizně naroubované na šablonu klasického amerického diváka. Potěšilo mě, že nedojde na klasickou "lásku", ale tvůrci jdou vlastním směrem tématu "souboj člověka s bohem" a význam bohů v lidském životě. Nijak hluboce, ale jdou. Pointa příspěvku? Nový Souboj titánů je moderní, nabušený, temný i zábavný a funguje jako nová soběstačná verze, která nepotřebuje být nazývána remakem, ale také brzy zestárne, protože prostě není nadčasová (efekty apod.), jako její starší bratříček. Skvělý casting, dobré téma a prostředí, zručná režie a působivá hudba vás však ani na okamžik nezklamou (v kině a ve 2D!!!:)). PS(spoiler): proč Perseus neumřel? Dveře pro pokračování neberu. PPS (spoiler): ty štíři jsou nejhorší část filmu, přehnané až na půdu... PPS: Mads Mikkelsen ukázal charizma mladší verze Stephena Langa:) Více zde.
wolowitz
95 bodů
7
špatný film to není, ale určitě to sklamalo moje očekávání. Jako propadák bych to neviděl rád se na to podívám znovu. zvukové a grafické efekty jsou velmi dobré.
Petr757
16 bodů
Souboj titánů se mi hodně nelíbil. Od začátku je hlavní myšlenkou pouze boj člověka proti bohům a jakákoli romantika tu úplně postrádá místo. Perseus nebojuje z lásky ale kvůli nenávisti a pomstě, nějak jsem si musel pustit tu starou původní verzi, která proti tomuto filmu boduje na všech frontách. Co se týká zpracování 3D verze tak mi hodně vadily časté přepaly v obličeji herců. Vypadalo to jako kdyby to místy kameraman natáčel mobilem. Podruhé už bych na tento film určitě nešel. Jediné jeho "+" je 3D zpracování, ale srovnám-li je třeba s Avatarem, opět u mě Souboj titánů propadne ...
Uživatel
10 bodů
Hehe, radši Diovym bleskem do řiti, než to znovu vidět, vyhozené peníze z okna za 3D zkažený večer.....