Ztracené město Z

64%

Komentáře a recenze 31

Dle počtu bodů
sugi
752 bodů
8.5
…. životopisný film Percy Fawcetta …. takže zapomeňte na to , že by film byl akční , historický , dobrodružný a ani drama to není , prostě jen životopisný … Percy Fawcetta jsem neznal a ani nikde jsem o něm nečetl , jediné co mohu říct je , že jsem někde zaslechl , že existoval nějaký badatel , který se ztratil i se snem v amazonské džungli a až po zhlédnutí tohoto filmu vím kdo to byl ...
Milena107
729 bodů
7.5
Na tento film se člověk velmi těšil, něco z docela jiného filmového soudku, a panovala obava, jak se vypořádat s docela dlouhou stopáží 141 minut. Tento film vznikl podle skutečné události, jako nyní vzniká spousta filmů, ovšem zde i závěr nás nechává na dohadech, jak ve skutečnosti dopadl osud otce a syna.
javor6
javor6
530 bodů
2
Film o nikom, bez charakteru, bez napeti, bez filmariny. Podprumerny ve vsech aspektech.
Hencen
231 bodů
8
Pomalá, rozvážná, avšak v žádném případě nudná podívaná. Těžko hledat nějakou novodobou podobnou alternativu, ke které by se dalo Ztracené město Z připodobnit. Troška vtipu, špetka napětí a 140 minut, v nichž se stráví čas prolézáním nezmapovaného světa a hledáním bájné civilizace. Možná to bude jedinečností nebo prostě faktem, že se dnes takové snímky nedělají, ale ve výsledku jsem byl nadmíru spokojen.
EvieJJ
145 bodů
7
Na film jsem se velmi těšila a realita naplnila má očekávání. Percymu se povede naplnit své tužby ba co víc - má možnost naplno propadnout cestovatelské a objevovatelské vášni! Vizuálně skvělé! James Murray vypadá jako trotl a taky se potvrdí, že jím je.
Jose26
115 bodů
9
Moc krásný film. Doporučuji i knižní předlohu.
  • nádherný soundtrack
  • kamera
  • režie pana režiséra Graye - to je opravdový auteur
  • herecký koncert pana Hunnama a Edwarda (teda Pattinsona)
  • příliš krátká stopáž - chtělo by to alespoň tříhodinový director's cut
zzepto
95 bodů
6
Necelych 3 hodiny filmu a opravdu slozity pribeh celych 20 let zivota britskeho badatelu. Neni dulezity kousek pro valku a obcas nudne dialogy. Obcas podivna motivace manzelky a prvorozeneho synu ohledne praci hlavniho hrdiny. Ale perfektne ukazana touha sledovani za svym snem i kdyz je to bude trvat cely zivot.
karina-kindest
43 bodů
9
Skvely film, ktery motivuje sledovat za svym snem i kdyby to trvalo cely zivot. Charlie Hunnam se hodi k roli Percy Fawcetta perfektne. Jen me trochu zklamala finale filmu, ocekavala jsem ze se o Fawcettovem vynalezu dozvi cely svet, ze to motivje lide objevovat svet dale, jet do tech nejmene bezpecnych mist a poznavat neznamou historii lidstva.