Neopouštěj mě

70%
Neopouštěj mě

Adaptace románu anglického spisovatele japonského původu Kazua Ishigury ukazuje alternativní Británii, jejíž obyvatelé se díky revolučním lékařským postupům dožívají vysokého věku. Morální pozadí takového počínání ale nechává většinu lidí chladným. Za zdánlivě idylickými zdmi prestižní internátní školy žije Kathy, Tommy a Ruth takřka od narození. Své rodiče nikdy nepoznali a dospívají pod přesným vedením učitelů a vychovatelů. Zdánlivá idyla ale skrývá dystopickou depresi, která se odhalí, když trojice školu opustí a musí čelit děsivému předurčení. Třetí celovečerní film režiséra Marka Romaneka skvěle ukazuje, že za každým ideálním světem najdete pochybné zázemí.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Silná káva. Sci-fi, které by jednou mohlo být realitou. Příběh se pomalu line a čím více se blíží konec tím více je to silné. Mladí lidé, kteří jsou poddajní a vychováni ke svému osudu vnitřně silně bojují právě proti svému osudu. Mladí herci působí uvěřitelně a dokonale na mě přenesli jejich pocity. Pěkné.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Komorní alternativa k Bayovu Ostrovu. Hlavní herecká trojka hraje jako o život (doslova), ale upřímně když už mám za sebou 2 série britského Black Mirror, tak ty požadavky tady byly o dost větší. Navíc ani nápad, ani ten děj zrovna extra skvělý nebyl. 4.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Přiznám se, že jsem si tento film nenechal ujít zejména díky nebývalému seskupení talentovaných mladých herců a výtvarným schopnostem fotografa Marka Romaneka. Nakonec se z toho vyklubala psychologická místy hodně artistní samožerská plíživá depresivní sonda do mezilidských vztahů, které hodně ubírá snaha být až příliš umělecká.


Dodatečné informace

Původní název:
Never Let Me Go (více)
  • Velká Británie Neopouštěj mě
  • Velká Británie Never Let Me Go
Premiéra v ČR:
11. 7. 2019
Země původu:
Velká Británie, USA
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
9,92 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch