Mark Romanek natočí Ztracený symbol Dana Browna

Mark Romanek natočí Ztracený symbol Dana Browna
Obal knihy
mark-romanek-natoci-ztraceny-symbol-dana-browna-1
Obal knihy
Předně je dobré vědět, že se na projektu stále dělá. V Sony Pictures sice trochu zaspali, neboť od Andělů a démonů už uplynuly dva roky a stále se další díl netočí, důležité ale je, že pořád mají Ztracený symbol na listu těch nejdůležitějších projektů. První dva díly – Šifru mistra Leonarda, Andělé a démony - režíroval Ron Howard, který se  v případě třetího dílu spokojí s pozicí producenta. Režie tentokrát připadne Marku Romankovi, autorovi působivé psychárny Express foto s Robinem Williamsem a o poznání méně zajímavého remaku Never Let Me Go.
Kniha vypráví následující: "Tentokrát Robert Langdon neopustí domácí půdu a po svých předchozích zběsilých šetřeních v evropské kolébce (Římě, Vatikánu, Paříži a Londýně) se prvně zaplete do noční dešifrovací honičky na území USA, a to přímo v jeho hlavním městě Washingtonu D.C.K řešení záhady je vyzván hrůzostrašným předmětem ležícím na zemi v Kapitolu, ukazujícím na nástropní fresku s obrazem George Washingtona, který je tam zpodobněn jako pohanský bůh. A není samozřejmě náhodou, že bývalý americký prezident George Washington se zednářským kladívkem a zednářskou lžící položil roku 1793 základní kámen Kapitolu. Ve Washingtonu se odehrává honba za legendárním zednářským pokladem."
mark-romanek-natoci-ztraceny-symbol-dana-browna-2
Šifra mistra Leonarda
Romanek ve svých filmech hraje především na psychologii postav a dusnou atmosféru, čímž by mohl výrazně přispět do charakterově plošího filmového světa Dana Browna. Pro roli Langdona se opět počítá s Tomem Hanksem, i když zatím nedošlo k oficiálnímu obsazení. Hanks by ale musel být blázen, kdyby se vzdal toho jediného, co mu v posledních letech opravdu vydělává.
Víte že?...
... Clint Eastwood vyjádřil zájem o režii Andělů a démonů? Ron Howard byl ale k pokračování vázán smlouvou a tak drsný Harry ostrouhal.