Zaslaná pošta

79%
Zaslaná pošta
Televizním zpracování knihy Zaslaná pošta T. Pratchetta ze série Úžasná Zeměplocha. Tentokrát si (po Smrťovi a Mrakoplašovi) bere na mušku podvodníčka Vlahoše von Rosreta. Vlahoš má na výběr: buď bude popraven, nebo dá dohromady ankh-morporskou poštu. Při sobě má spoustu přátel - vysloužilé pošťáky, slečnu Srdénkovou s golemy, tajemný spolek Zelená příšera, ale i tvrdou konkurenci - Velkou semaforovu linku. Střet Linky a Vlahoše vrcholí neuvěřitelnou sázkou - kdo dopraví dříve zprávu do Genovy?




Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Tento fantasy film mě moc neuchvátil. Možná proto, že jsem nečetl předlohu a o Zeměploše nic nevím. Příběh o záchraně pošty. Nekalý konkurenční boj to vše za účasti golemů a dalších monster. Příběh vykutáleného pošťmistra dokonce vzdáleně připomíná Járu Cimrmana, samozřejmě s trochou nadsázky. Vynalezení poštovní známky je ale humorné. Jinak to na mě působí vše trošku zmatečně. 65%
Fingon
16 886 bodů
8
Hodnocení po první části. Zasl(r)anou poštu jsem na rozdíl od předchozích filmových adaptací Pratchetta ještě nečetl. Přestože se to v první půlhodince nezdá, Going Postal je zajímavým filmem, který chytí. Zbožňuji hrátky se střihem, které tu tvůrci provozují (krocení koně! "Boris was a naughty boy!") - není divu, že postprodukce trvala tak dlouho. A Adora, celá v černém, s přísným pohledem... wow, se Zuzanou Smrťovou si můžou podat ruce. Rozhodně lepší než The Colour of Magic, na srovnání s The Hogfather ještě počkám. Srovnání lordů Vetinariů: víc se mi líbil ten v podání Ironse než Charles Dance. Druhá polovina už v sobě bohužel nemá tolik kouzelných momentů jako první, ale stále je se na co dívat. Hodnocení zůstává beze změny.
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
10
Podle mne nejlepsi zfilmovana pratchettovka, jen golemove mohly byt na muj vkus lepe propracovani...

Dodatečné informace

Původní název:
Going Postal (více)
  • Velká Británie Zaslaná pošta
  • Velká Británie Going Postal
Země původu:
Velká Británie

Podobné