Čtvrtý druh

58%

Komentáře a recenze 28

Dle počtu bodů
PeterFRiusJilek
PeterFRiusJilek
2 462 bodů
8
Konečne horor, ktorý lezie pod kožu.
Dellanir
Dellanir
1 395 bodů
1
Millo,ty lhářko...
salisbury
salisbury
1 101 bodů
6
Zajímavě zpracovaný příběh dle skutečné události. Čemu věřit a čemu ne? Toť otázka. Film není špatný, ale prostě není v něm nic co by z něho udělalo něco jedinečného. Mila Jovovich to prostě neutáhne. Na film se rád někdy podívám znova, ale spěchat asi na to nebudu.
gomacabeza
gomacabeza
451 bodů
4
Škoda jen, že i přes ten pokus navodit bezprostřední, autentickou atmosféru film ani zdaleka nedosahuje intenzity daného žánru. Těch důvodů je hned několik, od toho zásadního, čímž je nedostatečná invence režiséra obklopeného levnou pracovní silou (např. střih působí jako u hudebního MTV kanálu) až po málo promyšlený scénář či herce (výjimkou je jen Elias Koteas v roli kolegy, známý třeba z Cronenbergova jak jinak, než skandálního Crash). Přitom by k dobrému filmu stačilo, aby se Čtvrtý druh nevydával za něco, čím není (a pokud ano, tak aby to uměl). Takto se zaměstnáváme úplně zbytečně nepřesvědčivostí scénáře, nejde přistoupit na abnormální brutalitu ufonů, na podivně jednající figury (policista hlídkující před domem podezřelé), na sitkomovou povrchnost dětí Tylerové a podobně.
wolowitz
95 bodů
8
tento film se mi moc líbil tématika o mimozemských bytostech mě rozhodně baví a zajímá, ale musí být dobře provedená a to 4druh rozhodně je. Napříč tomu mím kamarádum se to zase nelíbilo.
alenam
15 bodů
Vynikající film pro náročné.